Door de lucht geactiveerde warmte

De technologie

De warmtecellen van de Hansaplast Verwarmende Patch bevatten natuurlijke ingrediënten zoals ijzerpoeder, zout en koolstof. Wanneer het zakje wordt geopend, reageert het ijzer met de zuurstof in de lucht en wordt er energie en warmte vrijgegeven. Zout en koolstof fungeren als modulatoren en versnellen de chemische reactie. Wanneer de zelfklevende patch op de huid wordt aangebracht, ontwikkelt het gevoel van warmte zich binnen 30 minuten. Het verwarmende effect duurt 8 uur met een constante temperatuur van circa 40°C.

Hoe het helpt

a. Het stimuleert de doorbloeding: Warmte verhoogt de doorbloeding door de bloedvaten te verwijden. Dit vergroot het transport van belangrijke zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen van het spierweefsel: een eerste stap in het zelfherstellende proces.

b. Het stimuleert de verwijdering van bijproducten van de stofwisseling: Afvalstoffen die ontstaan in cellulair weefsel en spieren worden gemakkelijker verwijderd door de verbeterde doorbloeding.

c. Het verlicht pijn: Warmte neemt spanning weg, verlicht en ontspant en verbetert de beweeglijkheid.

Oorzaken van pijn

Spierbelasting en -spanning die nek- en schouderpijn of pijn in de onderrug veroorzaken, zijn de meest voorkomende oorzaken van pijn. De moderne levensstijl, zoals een eentonige houding tijdens kantoorwerk, weinig of geen regelmatige lichaamsbeweging en obesitas, leidt tot het vaker optreden van spier- en rugpijn.

Hoe wordt het waargenomen?

Verminderde doorbloeding in gespannen spierweefsel leidt tot een verminderde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen en tot een toename van bijproducten van de stofwisseling. Dit stimuleert de zenuwcellen om boodschappen door te geven aan het ruggenmerg en vervolgens aan de hersenen. Wanneer de pijn wordt waargenomen door de hersenen, leidt dit tot verschillende lichamelijke reacties zoals spiersamentrekking, die de pijn verergert.

Hansaplast Verwarmende patch: hoe helpt het?

Door de lucht geactiveerde warmte: uitleg over de technologie en hoe het helpt.