Image

Voet Yoga - Balans voor je voeten

2 min. leestijd
Toon meer

Een paar eenvoudige yoga-oefeningen en gerichte zorghelpen je voeten het hele jaar door flexibel en in vorm te blijven.

Yoga is niet alleen een goede work-out voor je hele lichaam, er bestaan ook efficiënte en makkelijke yoga-oefeningen speciaal voor je voeten. Houd je voeten soepel en getraind met deze oefeningen en profiteer van grote voordelen: flexibelere voeten en sterkere spieren en enkels.

Dé manier voor meer balans: Voet Yoga

Het is essentieel om je voeten en tenen in vorm te houden. Een enkele pedicure zo nu en dan is hiervoor niet genoeg. Regelmatige voetmassages zijn geweldig en helpen de circulatie te verbeteren, maar oefeningen zijn nóg beter. Oefeningen helpen de flexibiliteit van je voeten te verhogen en te behouden en versterken de spieren in je voet, die helpen de balans van je voeten te verbeteren - iets dat zich laat zien in je houding, je loop en je evenwicht. Start vandaag nog!

Image

Vervlecht vingers met tenen

Ga zitten op een stoel, kruis je benen over elkaar en houd een voet vast met de tegenovergestelde hand. Vervlecht je vingers tussen je tenen en spreid de tenen. Herhaal dit bij je andere voet. Dit rekt de spieren van de tenen. Omdat onze tenen niet gewend zijn aan het maken van deze beweging, kan dit de eerste keer een uitdaging zijn.

Image

Maak een cirkel met de bal van je voet

Zet je rechterbeen achter je en plaats de bovenkant van je tenen op de grond zodat je teennagels op de grond liggen. Druk je tenen in de vloer en druk tegelijkertijd de rechterhiel omhoog. Vorm een volledige cirkel met je voet. Doe dit in beide richtingen en wissel af tussen je voeten. 

Deze oefening brengt veel bloed en energie naar je voeten, verbetert de flexibiliteit en helpt evenwicht te behouden. 

Image

Buig op je tenen

Ga gebukt zitten, met je handen onder je schouders en zittend op je hielen. Verplaats je lichaamsgewicht naar je tenen. Verlaag je hielen en herhaal dit ongeveer tien keer. Dit rekt en versterkt de voet- en enkelspieren, stabiliseert de benen en houdt de enkel en voetgewrichten mobiel. 

Bovenstaande tips en adviezen vervangen medisch advies niet. Lees de gebruikersinstructies op de productverpakking goed. Raadpleeg een medisch specialist wanneer onze tips niet helpen of in het geval dat je verwacht een medische aandoening te hebben.

Hansaplast – Gezonde, mooie voeten met Voet Yoga

 

Ontdek hoe je voeten het hele jaar door gezond en eeltvrij houdt met simpele yoga-oefeningen en speciale voetverzorging.