Image

Mooie voeten opje 20ste, 30ste,40ste, 50ste

6 min. leestijd
Toon meer

Deze eenvoudige tips helpen om je mooie voeten gezond en zacht te houden, zodat ze er je hele leven lang goed uitzien.

Mooie voeten zijn op elke leeftijd belangrijk, maar als het gaat om schoonheidsbehandelingen wordt voetverzorging vaak over het hoofd gezien. Voetverzorging kan eenvoudig, gemakkelijk en ontspannend zijn. We vertellen je welke voetverzorging het belangrijkst is op welk moment in je leven… en geven je wat eenvoudige tips die je helpen om je voeten gezond en zacht te houden, zodat ze er fantastisch uitzien.

 

In de twintig

Je denkt waarschijnlijk niet vaak aan de verzorging van je voeten,
maar er zijn wel wat dingen die je kunt doen:

Image
© Hansaplast
Image

Mode en trends zijn natuurlijk leuk, maar koop geen goedkope schoenen. Je kunt je voeten gemakkelijk beschadigen met synthetische materialen die je voeten niet laten ademen, die zorgen voor druk en pijn omdat het materiaal niet meegeeft enz.

Bescherm je voeten
als je een avond op stap gaat

Dansen en uitgaan zijn leuk en jij kunt het misschien zonder problemen tot laat uithouden, maar je voeten niet: bescherm ze als je een avond uitgaat door Hansaplast Anti-Blaar Gel of Hansaplast Anti-Druk Patches aan te brengen voordat je je schoenen aantrekt. Zo beperk je wrijving en vergal je het plezier niet vanwege pijnlijke plekken op je voeten door strakke schoenen of iets dergelijks.
Als je eenmaal een blaar hebt, zorgt Hansaplast SOS Blaarpleister ervoor dat je avond toch nog goed verloopt.

Ga je graag op reis of op bezoek bij vrienden in verschillende steden? Zorg dan dat je het nieuwe Hansaplast blaarpleisterdoosje meeneemt. Dit is de redder in nood voor je voeten als je onderweg bent: vul het met je favoriete blaarpleisters voor een aangename reis mét mooie voeten.

Wees net zo lief voor je voeten als voor je lichaam: Hydrateer! Gebruik een voetcrème zoals Hansaplast Zachte Voeten om je voeten te verzorgen na een douchebeurt. Zo blijven ze goed in vorm.

Image
Zorgeloze ontmoetingen met Silver active © Hansaplast
Image
Weg koude voeten: Hansaplast Warme Voeten © Hansaplast

Leuke jongen ontmoet en bang om je schoenen uit te trekken, omdat je denkt dat je voeten naar zweet ruiken? Hansaplast Silver Active is de volmaakte oplossing. Spray gewoon de antitranspiratiespray erop die zweet en geur voorkomt en je hoeft je geen zorgen te maken over je voeten.

Zeg maar dag
tegen naar zweet ruikende
en koude voeten!

Koude voeten in bed? Geen probleem, zelfs als je niemand hebt tegen wie je aan kunt kruipen. Koude voeten komen veel voor bij vrouwen, ongeacht leeftijd of seizoen, maar er is een fantastische oplossing: Hansaplast Warme Voeten verwarmt ze voor je met een speciale formule die warmte ontwikkelt en tegelijkertijd hydrateert.

Als je in de dertig bent…

Je hebt waarschijnlijk een actief leven, met een drukke baan en misschien zelfs een gezin:

Image

Je hebt waarschijnlijk een druk leven en maakt je meer zorgen om je volgende carrièrestap dan om het verzorgen van je voeten. Maar je moet ze wel regelmatig verzorgen, want als je ze negeert, kun je later problemen krijgen.
Omdat schoonheidsbehandelingen snel en simpel moeten zijn, kies je producten die doeltreffend zijn en eenvoudige oplossingen bieden voor mooie voeten.

Gebruik dagelijkse een hydraterende crème die eelt vermindert, zoals Hansaplast Zachte Voeten voor de droge huid of Hansaplast Anti-Eelt Intensieve Crème met 20% UREA voor de zeer droge huid en eelt. Voeten raken gemakkelijk vocht kwijt en de zolen onder je voeten drogen snel uit als je veel staat en loopt, wat het geval is als je een actief leven leidt.

Lees Meer

Combineer ’s avonds verzorging en ontspanning na een drukke werkdag en trakteer jezelf op een voetenmasker: gebruik gewoon een dikke laag Hansaplast Anti-Eelt Intensieve Crème met 20% UREA.

Lees Meer

Gebruik Hansaplast Silver Active om je voeten mooi en fris te houden: een betrouwbare antitranspiratiespray is ideaal voor vrouwen die actief zijn. Spray deze erop voordat je de badkamer verlaat en je bent de hele dag lang beschermd.

Lees Meer

De droge huid op je voeten zou je regelmatig moeten verzorgen, omdat je niet wilt dat dit verergert en later problemen veroorzaakt met aandoeningen zoals hielkloven. Gebruik de Hansaplast Anti-Eelt lijn om langdurig eelt te bestrijden en je voeten te verzorgen. Trakteer jezelf af en toe op een pedicure, door een professional of zelf thuis (zie ook: Jezelf een fantastische pedicure geven), voor mooie voeten. Voetenbaden zijn ontspannend en verzorgen je voeten. Vergeet niet om daarna royaal te hydrateren.

Lees Meer
Loop je veel of ga je op zakenreis naar een stad die je te voet wilt verkennen? Bescherm je mooie voeten tegen zere plekken, likdoorns en blaren met behulp van
Hansaplast Anti-Blaar Gel of Hansaplast Anti-Druk PatchesHansaplast Blaarpleister is een redder in nood wanneer je een blaar hebt, dus zorg dat je er altijd een aantal bij je hebt als je onderweg bent. Ideaal: het nieuwe Hansaplast blaarpleisterdoosje dat in twee verschillende maten beschikbaar is: gevuld met 5 grote Blaarpleisters of met 6 kleine Blaarpleisters. Het doosje past in elke handtas en kun je zelf vullen met je persoonlijke mix van de Blaarpleisters!
Lees Meer

Bestrijd niet alleen de eerste rimpels, maar denk ook aan je voeten bij je dagelijkse lichaamsverzorging: omdat de huid van je voeten veel dikker is dan op de rest van je lichaam, heb je een product nodig met doeltreffende hydraterende eigenschappen. De intensieve werking van Hansaplast Zachte Voeten is fantastisch en draagt bij aan mooie voeten.

Lees Meer

Als je in de veertig bent…

Je voeten hebben meer verzorging en aandacht nodig omdat voeten, jammer genoeg, droger worden naarmate je ouder wordt. Zorg dat eelt zich niet opbouwt door je voeten regelmatig te verzorgen (zie ook: Directe hulp: Droge en vereelte huid).

Image
Verwen jezelf af en toe met een voetenbad © Hansaplast
Image
De ultieme verwenbeurt voor je voeten: een voetmassage

Houd eelt op afstand! Gebruik de Hansaplast Anti-Eelt lijn met het zeer effectieve Urea concentraat voor een effectief herstel van de droge huid en het verminderen van eelt.

Verwen jezelf af en toe met een voetenbad en combineer het met Hansaplast Anti-Eelt 2 in 1 Peeling. Dat is gemakkelijk te doen terwijl je televisie kijkt en zo ontspan je je voeten niet alleen, maar verwijder je ook de harde huid. (Zie ook onze pedicuretips).

Gebruik Anti-Eelt Peeling, Crème 
en Serum om eelt te verwijderen en je voeten te verzorgen

Hydrateren, hydrateren, hydrateren: het liefst in de ochtend EN in de avond, na je douche en voordat je naar bed gaat. Afhankelijk van hoe droog je voeten zijn, gebruik je Hansaplast Anti-Eelt Intensieve Crème met 20% UREA om eelt te verminderen of Hansaplast Repair & Care, dat geschikt is voor sterk vereelte huid en zelfs gebarsten hielen. Je kunt beide ook afwisselen: Anti-Eelt Crème in de ochtend en Repair & Care in de avond. Extra tip: Hansaplast Anti-Eelt Serum is het ideale middel tegen specifieke eeltplekken.
Denk bij huidverzorging niet alleen aan je gezicht: controleer je voeten regelmatig op eeltplekken of beginnende likdoorns. De beste manier om deze te voorkomen, is een goede voetverzorging! Eelt op afstand houden is zeer eenvoudig met effectieve producten zoals de Peeling, Crème en Serum van de Hansaplast Anti-Eelt lijn. Gebruik ze in je dagelijkse routine, en je mooie voeten zullen eeltvrij zijn!

Maak een verstandige keuze voor schoenen als je veel staat en loopt, want voeten vergeven je niet snel voor verkeerde schoenen en bescherm je voeten tegen blaren of zere plekken door te veel wrijving met Hansaplast Anti-Blaar Gel.

Als je in de vijftig of ouder bent…

Dit is de leeftijd dat je aan je voeten kunt zien dat ze je al je kleine zonden niet hebben vergeven… je kunt last hebben van likdoorns en van zeer droge en vereelte huid. Als je ze nu de extra verzorging geeft die ze nodig hebben, kun je lekker blijven lopen.

Image
Hansaplast Repair & Care heelt hielkloven © Hansaplast

Houd eelt op afstand. Als dode huid niet wordt verwijderd, wordt deze hard en dik en kan dan gaan barsten en pijn gaan doen, zodat je moeilijk loopt. Verwijder ze met een vijl of puimsteen.

De 3 producten van de Hansaplast Anti-Eelt lijn is een geweldige oplossing voor het droge voeten probleem en de perfecte manier om eelt op afstand te houden en te zorgen voor mooie voeten.


Hydrateer. Dagelijks, het liefst twee keer per dag. De intensieve, doeltreffende hydraterende eigenschappen van Hansaplast Anti-Eelt Crème, dat urea bevat, houdt de voeten zacht en mooi. Je kunt ook specifiekere eeltplekken aanpakken met Hansaplast Anti-Eelt intensief Serum – perfect als u snel met uw mooie eelt-vrije voeten wil pronken. Leg uw Anti-Eelt producten op uw nachtkastje om de behandeling van uw voeten niet te vergeten, en om gezonde gewoonte te beginnen.

Droge of verwaarloosde voeten kunnen last krijgen van gebarsten hielen. Gebruik Hansaplast Repair & Care, dat dit probleem gemakkelijk aanpakt. Als je dit regelmatig gebruikt, zal de intensieve formule zelfs extreem droge, gebarsten huid herstellen en de huid weer zacht en gezond maken.

Je kunt nu vaker likdoorns krijgen. Voorkom dit door schoenen te dragen die niet te strak zitten. En onderneem onmiddellijk actie als er eentje ontstaat door Hansaplast Likdoornpleisters te gebruiken. De geïntegreerde vilten ring biedt onmiddellijke verlichting van de pijn en het actieve bestanddeel salicylzuur helpt je om ervan af te komen.

Verwen jezelf zo nu en dan met een professionele pedicure.

Bovenstaande tips en adviezen vervangen medisch advies niet. Lees de gebruikersinstructies op de productverpakking goed. Raadpleeg een medisch specialist wanneer onze tips niet helpen of in het geval dat je verwacht een medische aandoening te hebben.

Verwante artikelen

Verwante producten

Hansaplast - Mooie voeten in elke levensfase

 

Lees de eenvoudige tips van Hansaplast die helpen om je mooie voeten gezond en zacht te houden, zodat ze er je hele leven lang goed en verzorgd uitzien.