Over

Extreme vorm van droge huid: waarom je hielkloven krijgt

Een droge huid kan barsten, vooral op de hielen omdat daar de omringende huid dikker en vereelt is. Dat is geen goede conditie, omdat de barsten - of hielkloven - geïrriteerd kunnen raken en erg pijnlijk kunnen worden.

Hielkloven zijn een veel voorkomend voetprobleem, vooral wanneer de elasticiteit van de huid afneemt (doorgaans bij het ouder worden). In eerste instantie kan dit alleen maar lastig zijn en een cosmetisch probleem vormen. Maar als de hielkloven of barsten te diep worden, dit gebeurt bijvoorbeeld als de voeten niet goed verzorgd worden, kunnen ze ook pijn veroorzaken.

Veel voorkomende
reden voor hielkloven:
verwaarloosde voetverzorging

Sommige mensen hebben van nature een droge huid, deze mensen kunnen gemakkelijk barsten krijgen. Soms kan de verdikte droge huid (eelt) rond de hiel meer kans hebben tot barsten door factoren die de druk op die plek verhogen (bijv. lopen, lang staan en open schoenen). Droge voeten met eelt verzorgen doe je zelf, leer hoe je jouw droge voeten en eeltplekken weer zacht en gezond maakt.
Hielkloven
Droge huid kan leiden tot hielkloven.
Hielkloven
Hielkloven kunnen pijnlijk worden.
Terug naar het begin

Behandeling

Pak hielkloven aan

Hielkloven worden meestal veroorzaakt door een heel droge en vereelte huid (xerose). Daarom moet de behandeling gericht zijn op het dichtmaken van de hielkloven en het verminderen van de dikke huid eromheen. Dat is niet zo gemakkelijk, omdat de huid rond de rand van de hiel bijzonder dik is.

Constante verzorging, hydratatie met crèmes die urea bevatten en de verwijdering van het teveel aan vereelte huid met een puimsteen werken op de lange termijn. Hansaplast heeft nu Repair & Care, een zeer doeltreffende zalf die dit klusje op doeltreffende wijze klaart. Deze herstelt op actieve wijze extreem droge, gebarsten huid op voeten en zorgt weer voor een gladde en gezonde huid. Klinisch onderzoek heeft zichtbare en merkbare resultaten gemeten na slechts 4 dagen *

 

* 88% van de gebruikers zegt dat de huid na 4 dagen al zichtbaar en merkbaar gladder en gezonder is.
Bron: Dermatologisch onderzoek onder 32 personen

Hielkloven
Repair & Care herstelt droge huid en hiekloven

Niet doen: probeer de harde huid nooit zelf weg te halen met een scheermesje of andere scherpe voorwerpen. Naast het feit dat je te veel huid weghaalt, bestaat er het risico van letsel door de beschadiging van diepere huidlagen en door de ontwikkeling van een infectie.
Kijk voor meer informatie in de gebruiksinstructies van het product.

Tip van de expert

„Gebarsten huid op hielen (of hielkloven) is een veel voorkomend voetprobleem dat wordt veroorzaakt door een extreem droge en vereelte huid. Hansaplast Repair & Care is een klinisch bewezen hulpmiddel en biedt verzorging voor gebarsten voeten. Het creëert een beschermende laag die barsten beschermt tegen invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat het vocht van de huid niet verdampt. Zo wordt een ideale omgeving voor de actieve ingrediënten gecreëerd en wordt het natuurlijke genezingsproces van de huid verbeterd. Het bevat tevens geen geurstoffen en conserveringsmiddelen".

„We hebben een manier gevonden om
extreem droge, gebarsten huid te herstellen“

Hielkloven
Dr. Maike Kuhlmann, Research & Development Beiersdorf AG
Terug naar het begin

Oplossing

Probeer deze producten eens:

Tref de juiste maatregelen om je hielen zachter te maken, met een zalf die verzacht en repareert en die echt snel werkt. Probeer bijvoorbeeld de Hansaplast Hielkloven Zalf.
Hielkloven
Terug naar het begin

Preventie

Slimme manieren om hielkloven te voorkomen

  1. Probeer de oorzaak van hielkloven te vinden, of het nou gaat om verwaarloosde verzorging, het seizoen (hielkloven komen vaker voor in de zomer als we blootsvoets op ruwe tegels of oppervlakken lopen) of iets anders.
  2. Het belangrijkste is dat je constant de harde, dikke huid op je hielen verwijdert. Dat is belangrijk, want de hielkloven genezen niet als het teveel aan eelt niet wordt verwijderd. Regelmatig onderhoud is de beste manier om te voorkomen dat droge huid en hielkloven terugkeren.
  3. Je kunt puimsteen of een metalen voetvijl gebruiken om de harde huid dunner te maken. Je kunt je hielen het beste bewerken als ze zacht zijn na een bad of douche.

  4. Het tweemaal per dag aanbrengen van een vochtinbrengende crème met urea, bijvoorbeeld Hansaplast Herstellende Voetcrème, is van groot belang om dit probleem de baas te worden.
  5. Controleer je schoenen en hoe je loopt en kijk of dit bijdraagt aan hielkloven. Raadpleeg je pedicure of arts om te kijken of inlegzolen een goed idee kunnen zijn om de manier waarop je loopt te veranderen, zodat de dikke huid zich niet ontwikkelt.

    Lees meer over Schoonheid & Verzorging.

Terug naar het begin

Bovenstaande tips en adviezen vervangen medisch advies niet. Lees de gebruikersinstructies op de productverpakking goed. Raadpleeg een medisch specialist wanneer onze tips niet helpen of in het geval dat je verwacht een medische aandoening te hebben.

Hielkloven, wat te doen? | Hansaplast

Droge huid kan leiden tot gebarsten hielen (hielkloven). Zo maak je je voeten weer zacht en klaar om gezien te worden.