Rode Kruis
Dit jaar bestaat Hansaplast maar liefst 100 jaar! Om dit prachtige jubileum te vieren, doet Hansaplast graag iets terug voor de maatschappij. Daarom is Hansaplast een samenwerking met het Rode Kruis aangegaan. Het doel van de samenwerking is om de kennis en vaardigheden van basisschoolleerlingen omtrent eerst hulp, waaronder wondverzorging, te vergroten.

“We vinden het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd de basisbeginselen van eerste hulp bij te brengen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Het is heel mooi dat we via deze samenwerking met Hansaplast ons EHBO-lesmateriaal voor basisscholen kunnen uitbreiden.”

Eline Nijhof, hoofd EHBO, Rode Kruis

Terug naar het begin

Kinderen kennis laten maken met EHBO

Een valpartij op het schoolplein, een bloedneus in de klas of een botsing bij tikkertje. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Hansaplast en het Rode Kruis staan voor iedereen klaar wanneer het gaat om ongelukken en noodsituaties. Daarom vormen wij de perfecte match voor deze samenwerking. 

Het Rode Kruis is een vereniging die bestaat uit bijna 15.000 vrijwilligers, 500.000 leden en donateurs en ruim 90.000 Ready2Helpers. Ze bieden hulp aan mensen in nood. Dichtbij, maar ook ver weg. 

Rode Kruis 100 jaar
Terug naar het begin

Het EHBO-lesmateriaal

De samenwerking tussen Hansaplast en het Rode Kruis zorgt ervoor dat het huidige EHBO-lesmateriaal van het Rode Kruis vernieuwd kan worden en beschikbaar wordt gesteld voor alle scholen in Nederland.

Om dit te realiseren heeft Hansaplast reeds een donatie gedaan aan het Rode Kruis. Deze donatie is gebaseerd op de verwachte verkoop van actieproducten ten tijde van de actieperiode in week 16 en 17 bij Trekpleister en is door Hansaplast verder aangevuld. Per twee verkochte Hansaplast-actieproducten is er 1 euro gedoneerd aan het Rode Kruis.

Rode Kruis 100 jaar

Zo geeft Hansaplast meer dan 7.500 kinderen in Nederland de kans om te leren over actuele en relevante thema’s omtrent EHBO. De lesmaterialen bestaan uit verschillende opdrachten en bevatten belangrijke EHBO-producten waar kinderen mee kunnen oefenen, zoals onze Hansaplast-pleisters. Samen met het Rode Kruis geven we de benodigde kennis, de juiste houding en voldoende vaardigheden mee, zodat kinderen zichzelf én anderen tijdens ongevallen en (dreigende) nood kunnen en willen helpen.

Terug naar het begin

Lesmateriaal voor jouw basisschool

Vind jij het ook belangrijk dat kinderen de kans krijgen om meer te leren over EHBO? Of je nu een docent bent of een ouder met kinderen die naar de basisschool gaan: ontdek meer over de EHBO-materialen of vraag het materiaal direct aan. Zo zorgen we er samen voor dat we de kinderen van de toekomst klaarstomen om anderen een handje te helpen.

“Het is ontzettend leuk om EHBO-les te geven op scholen. Met het lesmateriaal kunnen we op een laagdrempelige en speelse manier EHBO-kennis en -vaardigheden aanleren. Kinderen zijn leergierig en willen graag helpen. We kregen recent nog een tekening van de leerlingen om ons te bedanken voor de leuke les!”

Rik de Haan, gastdocent educatieteam Gooi & Utrecht.

Met het initiatief doen we iets terug voor de maatschappij en hopen daarmee een positieve impact te maken. Door kinderen tijdig kennis te laten maken met wondverzorging, ongelukken en alles wat er bij EHBO komt kijken, zorgen EHBO-spellen ervoor dat we in een veilige maatschappij kunnen leven waarin we elkaar helpen waar nodig. In samenwerking met het Rode Kruis hebben we ervoor gezorgd dat de volgende EHBO-lesmaterialen zijn vernieuwd en beschikbaar zijn voor alle scholen in Nederland:
  1. HELP! EHBO-skills voor jou:

    Leerlingen uit groep 5 en 6 en groep 7 en 8 werken met behulp van een skilltree in hun eigen tempo aan hun EHBO-skills.
  2. De Pleisterrace:

    In aanvulling op het lespakket kunnen scholen de Pleisterrace aanvragen. Met dit spel maken kinderen van 7 t/m 12 jaar op een speelse manier kennis met wondverzorging en EHBO. Met de EHBO-opdrachten verdienen de teams Hansaplast-pleisters en het team dat de meeste pleisters heeft verzameld wint de race.
Terug naar het begin