Image

Hansaplast en het Rode Kruis vergroten samen de EHBO-kennis van ouders van jonge kinderen

3 min. leestijd
Toon meer
logo red cross

Al sinds 1922 bieden we kinderen en volwassenen bescherming tegen bacteriën. We vinden het dan ook belangrijk om onze expertise rondom wondverzorging te delen. Daarom zijn we vorig jaar een samenwerking met het Rode Kruis aangegaan. Het doel is om de kennis en vaardigheden omtrent eerste hulp (EHBO), waaronder wondverzorging, te vergroten onder zowel kinderen als ouders. We staan beiden voor iedereen klaar als het gaat om ongelukken en noodsituaties en vormen daarom een de goede match voor deze samenwerking.

 

“EHBO-kennis voor ouders met jonge kinderen is essentieel om ervoor te zorgen dat ouders snel en effectief kunnen handelen in noodsituaties en zichzelf meer zelfverzekerd en gerustgesteld te voelen bij noodsituaties. Ongevallen gebeuren vaak thuis en snelle actie kan levens redden of de ernst van een letsel verminderen.”

 

Eline Nijhof, hoofd EHBO, Rode Kruis

 

 

EHBO cursussen aan ouders van jonge kinderen

Image

Verslikken in een hapje, iets giftigs in de mond of een valpartij van de trap; een ongeluk zit zéker bij baby’s en kinderen in een klein hoekje. Het geeft een geruststellend gevoel als je precies weet wat je kunt doen in zo’n situatie. Daarom zetten we ons samen met het Rode Kruis in om de kennis en vaardigheden van EHBO bij ouders van jonge kinderen te vergroten.

Het Rode Kruis bestaat uit bijna 14.000 vrijwilligers en ruim 100.000 Ready2Helpers. Ze bieden hulp aan mensen in nood. Dichtbij, maar ook ver weg.

De EHBO cursussen

Image

De donatie die door Hansaplast is gedaan, wordt gebruikt om klassikale workshops ‘EHBO aan baby’s en kinderen’ gratis* mogelijk te maken op basisscholen, kinderdagverblijven en scouting-verenigingen. Tijdens deze interactieve cursus leren ouders EHBO te verlenen en kinderen in veiligheid te brengen. Met het initiatief krijgen meer dan 700 jonge ouders de kans om zich voor te bereiden op onverwachte (nood)situaties. Daarmee geven we hen een boost in het vertrouwen om actie te ondernemen, letsel te voorkomen en soms zelfs levens te redden. Een waardevolle toevoeging op onze gezamenlijk missie om EHBO kennis en wondverzorging te vergroten.

Gratis workshop aanvragen

Wil je de gratis klassikale workshop (minimaal 15 deelnemers) aanvragen? Vul dan hier het invulformulier in. Zolang de voorraad strekt.

Het EHBO-lesmateriaal

De samenwerking tussen Hansaplast en het Rode Kruis is vorig jaar gestart en heeft geleid tot en volledig vernieuwd EHBO-lesmateriaal voor alle scholen in Nederland. Met het lespakket werken kinderen in groep 5 t/m 8 op hun eigen tempo aan hun EHBO-skills.

Hierdoor kregen meer dan 5.000 kinderen in Nederland de kans om op een speelse manier te leren over actuele en relevante thema’s omtrent EHBO. De lesmaterialen bestaan uit verschillende opdrachten en bevatten belangrijke EHBO-producten waar kinderen mee kunnen oefenen, zoals onze Hansaplast-pleisters. Samen met het Rode Kruis geven we de benodigde kennis, de juiste houding en voldoende vaardigheden mee, zodat kinderen zichzelf én anderen tijdens ongevallen en (dreigende) nood kunnen en willen helpen.

Lesmateriaal voor jouw basisschool

Vind jij het ook belangrijk dat kinderen de kans krijgen om meer te leren over EHBO? Of je nu een docent bent of een ouder met kinderen die naar de basisschool gaan: ontdek meer over de EHBO-materialen of vraag het materiaal direct aan. Zo zorgen we er samen voor dat we de kinderen van de toekomst klaarstomen om anderen een handje te helpen.

*gratis zolang de voorraad strekt.

HELP! EHBO-skills voor jou:

Leerlingen uit groep 5 en 6 en groep 7 en 8 werken met behulp van een skilltree in hun eigen tempo aan hun EHBO-skills.

De Pleisterrace:

In aanvulling op het lespakket kunnen scholen de Pleisterrace aanvragen. Met dit spel maken kinderen van 7 t/m 12 jaar op een speelse manier kennis met wondverzorging en EHBO. Met de EHBO-opdrachten verdienen de teams Hansaplast-pleisters en het team dat de meeste pleisters heeft verzameld wint de race.