Dr. Maike Kuhlmann, Research & Development, Beiersdorf AG

De wetenschap achter Urea

5 min. leestijd
Toon meer

Hoe dit natuurlijke element de hydratatie van de huid van de extreem droge voeten kan herstellen.

Een interview met experts over Urea

Image
Hansaplast Centrum voor Research and Development

Dr. Ivan Bristow en Dr. Maike Kuhlmann zijn experts in het gezond en gehydrateerd houden van de huid.

Dr. Ivan Bristow en Dr. Maike Kuhlmann zijn experts in het gezond en gehydrateerd houden van de huid. Dr. Bristow, een onafhankelijke dermatologische expert met uitgebreide klinische ervaring, praat over de meest voorkomende problemen die hij tegenkomt in de praktijk en hoe Urea werkt om op een natuurlijke manier het vochtniveau van de huid aan te vullen. Dr. Kuhlmann, van de Research & Development afdeling van Beiersdorf AG, die een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van Hansaplast Herstellende Voetcrème met 10% Urea, vertelt ons over de wetenschappelijke achtergrond en de testen die werden uitgevoerd om zo een product te creëren dat optimale hydraten biedt. 

Image
Dr Bristow Podotherapeut en decaan aan de Faculteit der podotherapeutische geneeskunde, Universiteit van Podologie, Londen, UK

Welke voetproblemen komen het meest voor in je podotherapeutische praktijk? 

Dr. Ivan Bristow: Het meest voorkomende voetprobleem wat ik zie is verdikte, extreem droge huid of zoals we het noemen in ons vakgebied: hyperkeratose. Hyperkeratose begint bijna altijd als een droge huid. Een van de redenen daarvoor is omdat we altijd op onze voeten staan. De droge huid kan dan veranderen in verharde, extreem droge huid (hyperkeratose), en dat betekent dat het bijzonder ongemakkelijk kan worden en kan leiden tot problemen.

Wat zijn is de oorzaak van extreem droge voeten?

Dr. Ivan Bristow: Er zijn verschillende redenen waarom mensen een droge huid krijgen. De meest voorkomende reden is omdat de huid aan het verouderen is. Een andere reden is het wasregime van mensen. Het gebruik van zeep, overmatig douchen of het gebruik van douchegel kan de huid gemakkelijk uitdrogen en de voeten zijn daar geen uitzondering voor. Droge huid of extreem droge huid veroorzaakt door veroudering en te vaak douchen wordt een "fysiologische droogheid" genoemd. Voor mensen met die vorm van droogheid is het gebruik van verzachtende en vochtinbrengende producten erg belangrijk om zo het verloren vocht weer aan te vullen. Maar er zijn ook andere mogelijke oorzaken voor een droge huid. Schimmelinfecties kunnen een oorzaak zijn, net al bepaalde systematische problemen zoals diabetes en schildklier problemen. Het is altijd belangrijk om de oorzaak van extreem droge voeten te vinden.

 

De nieuwe Hansaplast Herstellende Voetcrème is voorzien van 10% Urea. Wat is Urea precies en hoe helpt het om extreem droge voeten gladder te maken? 

Dr. Ivan Bristow: Urea is een stof die zich natuurlijk op de bovenste lagen van de huid bevinden, geproduceerd door het lichaam doordat de huid eiwitten afbreekt. Het speelt een belangrijke rol in de natuurlijke vochtinbrengende factor (NMF) complex, omdat het de huid continu gehydrateerd houdt. Aanvullende Urea dat aangebracht wordt via voetcrème verhoogt de hydratie door het aantrekken en binden van water in de bovenste lagen van de huid, beter bekend als de opperhuid. Het werkt in principe als een bindend molecuul. Dit is niet alleen belangrijk voor het behoud van soepele huid, maar ook om de beschermende functie te versterken. Kortom, Urea is een natuurlijke en een zeer effectieve moisturizer voor extreem droge voeten. 

* Dermatologische in-use studie. 2 weken, 33 vrouwelijke deelnemers, waaronder diabetici. 2013

Image
Dr Maike Kuhlmann Research & Development, Beiersdorf AG

Waarom is de Hansaplast Herstellende voetcrème met 10% zo'n superieur product? Wat is de unieke voordelen in vergelijking met andere producten? 

Maike Kuhlmann: De nieuwe Hansaplast Herstellende voetcrème met 10% Urea biedt optimale hydratatie. Het is van groot belang om een product te ontwikkelen dat perfect voldoet aan de wensen van de consument die het product op een reguliere basis wilt gebruiken. Het product moet onder meer optimale hydratatie en uitstekende huidverdraagzaamheid bevatten, maar ook een textuur hebben die eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is. Onze Herstellende Voetcrème heeft een aangename geur en wordt gemakkelijk geabsorbeerd. De high-performance 10% Urea formule verzacht onmiddellijk de huid en verhoogt de watertandende capaciteit, waardoor de droge huid verminderd wordt en zorgt voor mooie, gladde voeten. 

Welke onderzoeken heeft u moeten uitvoeren om de nieuwe effectiviteit van Hansaplast Herstellende Voetcrème te beoordelen?

Image

Dr Maike Kuhlmann: De Hansaplast Herstellende Voet crème met 10% Urea is getest in dermatologische studies. De superieure formule heeft een bewezen uitstekende efficiëntie en huidverdraagzaamheid op de extreem droge huid, voor alle deelnemers, waaronder diabetici. Een dermatologische in-use studie* toonde een significante daling van droge huid, schilfering en ruwheid. Metingen verricht met een "corneometer" hebben een significante verbetering in huid hydratatie van 67% gezien al na een week lang dagelijks gebruik. De deelnemers ondervonden significante verbeteringen na gebruik van het test product. 94% van alle deelnemers verklaarde dat de crème de tekenen van een zeer droge huid verminderen. 91% van de deelnemers is het ermee eens dat regelmatig gebruik van het product de beschermende functie van de huid versterkt.

Image

Onze traditie van product kwaliteit

Image
Het creëren van hoogwaardige producten vereist uitgebreide testen en onderzoek
Image
De crème met 10% Urea is getest door consumenten en kreeg uitstekende recensies

De dermatologische studie * uitgevoerd met de Hansaplast Herstellende voetcrème met 10% Ureum is een voorbeeld van hoe we onze formules testen om ervoor te zorgen dat elk product met de naam Hansaplast van de best mogelijke kwaliteit is. 

Elk product ondergaat herhaaldelijk verschillende testen in onze laboratoria met betrekking tot verschillende belangrijke eigenschappen, zoals stabiliteit en andere fysische eigenschappen. Verdraagzaamheid, werkzaamheid en diverse andere criteria worden vervolgens getest in dermatologische of klinische studies.

Onze toewijding aan productkwaliteit stelt ons in staat om te bepalen wanneer een product goed genoeg is voor onze standaarden.

Spreek met een podoloog of art als u twijfelt over de ernst van uw voet huidproblemen of als u advies nodig hebt raden wij aan om te spreken met een podotherapeut of een arts die u kunt helpen met uw individuele behoeften. 

* Dermatologische in-use 'studie. 2 weken, 33 vrouwelijke deelnemers, waaronder diabetici. 2013

Bovenstaande tips en adviezen vervangen medisch advies niet. Lees de gebruikersinstructies op de productverpakking goed. Raadpleeg een medisch specialist wanneer onze tips niet helpen of in het geval dat je verwacht een medische aandoening te hebben.