Het veilig beschermen van een wond is de sleutel tot een ongestoord genezingsproces. Onbeschermd wordt de wond weerloos tegen verschillende elementen die infecties, zwellingen of andere complicaties kunnen veroorzaken.
Bacteriën: indien onbedekt gelaten, kunnen bacteriën de wond binnendringen, mogelijk infecties veroorzaken en de genezing vertragen.
Vrouw legt Hansaplast pleister op een kinderknie
Water: een waterbestendige wondbescherming is essentieel om te voorkomen dat de wond in contact komt met water. Water kan besmet zijn met bacteriën of schadelijke stoffen  bevatten zoals chloor, wat het risico op infectie aanzienlijk kan verhogen en de wondgenezing kan vertragen. Bovendien zal contact met water de huid doen opzwellen en tot een vertraging van de wondsluiting leiden. Bacteriën en ziektekiemen kunnen dan gemakkelijker de wond binnendringen, waardoor een nog  groter risico op infectie kan ontstaan.
Handen wassen met waterdichte pleister op
Vochtige wondgenezing: wonden beschermen volgens de principes van vochtige wondgenezing ondersteunt het natuurlijke genezingsproces. Deze methode wordt in ziekenhuizen gebruikt voor de behandeling van chronische wonden en het is bewezen dat wonden veiliger, volledig en snel genezen, met minder kans op littekens dan wanneer de wond mocht uitdrogen.
Mens die pleister op zijn elleboog toepast

Terug naar het begin

Een goede wondverzorging voor optimale genezing

Wondbescherming hoort onderdeel te zijn van een goede wondverzorging routine. In geval van een bloedende wond, stop het bloeden door druk uit te oefenen, idealiter met behulp van een steriel kompres. Als het bloeden aanhoudt, breng dan meer gaasjes aan, houd druk op de wond en zoek medische hulp.
Reinig: Het reinigen van de wond  van vuil en bacteriën is een essentiële eerste stap om een optimale genezing mogelijk te maken. Om wondinfecties te voorkomen, spuit u Hansaplast Wondspray op een afstand van ongeveer 10 cm op het hele wondgebied. Herhaal indien nodig, en dep vervolgens voorzichtig het gebied rond de wond droog.
Wondspray Hansaplast
Bescherm: Het is belangrijk om de wond te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals vuil en bacteriën, om een ongestoorde genezing mogelijk te maken. Bedek je wond met de Hansaplast pleister of Hansaplast steriel wondverband wat je voorkeur heeft. Verschoon dagelijks de pleister of het verband, tenzij u door uw arts bent aanbevolen om het anders te doen.
Classic_DL_1x6_NL_LR
Genees: Breng Hansaplast Wondhelende Zalf regelmatig aan voor optimale, vochtige genezingsomstandigheden totdat uw wond volledig is genezen. Breng één tot twee keer per dag voorzichtig een dunne laag aan. Zorg ervoor dat de opening van de tube niet in contact komt met de wond. Herhaal dit regelmatig totdat de wond volledig is genezen. Dit product kan worden gebruikt op open, kleine oppervlakkige wonden in elk stadium van het genezingsproces. Indien nodig kan deze worden afgedekt met een standaard Hansaplast pleister, zoals Classic, Elastic, Universal of Sensitive.
 
Ondersteunt de genezing van wonden en beschadigde huid

Terug naar het begin

Welke pleister is geschikt voor mij?

Een waterproof pleister nodig? Hansaplast Aqua Protect biedt waterproof wondbescherming. De pleister is ideaal om te gebruiken tijdens het douchen, baden of zwemmen. Verkrijgbaar in een handige hand-pack, is de pleister perfect geschikt voor kleine wondjes op vingers die de hele dag in aanraking komen met water - bijvoorbeeld in de keuken
 
Aqua_Protect_20ass_NL_LR

Een extra sterke pleister nodig? Hansaplast Extra Strong Waterproof is gemaakt voor extreme omstandigheden! Deze stevige pleisters zijn flexibel en waterproof om een echt veerkrachtige pleister te bieden die perfect is voor een modderig voetbalspel of een weekendje outdoor-doe-het-zelf.
 
Extra_Strong_Waterproof_16strips_NL_LR

Heb je een pleister nodig voor beweegbare lichaamsdelen? Hansaplast Elastic werkt briljant bij gebruik op kleine wonden op gewrichten en bewegende delen van het lichaam. Deze extra flexibele pleisters blijven zitten door mee te rekken met de huid en de beweging van het lichaam.
Elastic_2mx6cm Elastic_NL_LR

Moet een wond op een gevoelige huid worden beschermd? Hansaplast Sensitive biedt zeer huidvriendelijke hypoallergene wondbescherming. Het zachte, ademende materiaal van deze zachte pleisters  beschermt wonden en is pijnloos te verwijderen.
Sensitive_NL_LR

Wilt u een groter gebied bedekken? Hansaplast biedt een reeks XL en XXL pleisters voor de bescherming van middelgrote en grotere wonden, afhankelijk van uw behoeften, inclusief antibacteriele producten met Zilver-technologie.
Sensitive met Zilver XL en XXL

Heb je een pleister nodig voor kleine alledaagse wonden? Hansaplast Universal en Hansaplast Classic zijn gemaakt voor kleine krassen, brandwonden en kleine snijwonden. Deze pleisters voor alle doeleinden zijn ademend, waterafstotend en bieden bescherming voor allerlei kleine wonden.
Universal_ 10cmx6cm_NL_LR
Terug naar het begin

Help wonden beter te genezen

  1. Zorg ervoor dat de wond consequent wordt beschermd. Vervang de pleister elke dag, tenzij  anders wordt voorgeschreven door een arts. Als de pleister eraf valt, breng direct een nieuwe aan.
  2. Laat de wond met rust. Als er een korstje ontstaat, raak het dan niet aan en probeer het zeker niet te verwijderen. Probeer indien mogelijk de wrijving rond het gebied te verminderen en draag losse kleding die geen druk op de wond uitoefent.
  3. Houd de wond uit de buurt van de zon. Blootstelling kan verkleuring van de huid veroorzaken en de huid heeft meer kans op littekenvorming.
Terug naar het begin

Raadpleeg altijd een arts als de wond diep is, hevig bloedt of tekenen vertoont van een infectie zoals roodheid, zwelling of warmte.
Houd er rekening mee dat, hoewel deze met grote zorg zijn samengesteld, de tips en adviezen op deze website geenszins in de plaats komen van medisch advies en behandeling. Als u een gezondheidsprobleem heeft of vermoedt, raadpleeg dan een arts en volg medisch advies, ongeacht wat u op deze website hebt geleerd.

Lees en volg de instructies of folders van onze producten altijd zorgvuldig voor gebruik. Neem voor meer informatie over onze producten contact met ons op.

Wondbescherming voor optimale genezing | Hansaplast