Pleisters: het onmisbare hulpmiddel bij huidbeschadigingen

Een wondje heb je zo te pakken. Tijdens het koken, klussen en tuinieren kun je bijvoorbeeld snel een snee of schaafwond oplopen. Of misschien heb je nieuwe schoenen en ontstaan er blaren na een wandeling? Om te zorgen dat het wondje niet infecteert, moet je het zo snel mogelijk afdekken. Het is dus handig om in huis de juiste pleister te hebben die je huid vervangt totdat deze weer genezen is. Zo hoef je niet met je activiteiten te stoppen en kun je weer verder gaan met wandelen, koken, klussen of tuinieren. Bovendien kun je pleisters kopen in allerlei soorten en maten. Hierdoor is er altijd het juiste exemplaar beschikbaar voor het opgelopen wondje.

Terug naar het begin

Van ronde pleisters tot en met grote wondpleisters

Voor wondjes is er een speciale wondafdekking beschikbaar in de vorm van wondpleisters. Omdat een snee of een stukje geschaafde huid niet altijd op de handigste plaats zit, is het handig om deze in verschillende formaten te hebben. Zo zijn er vingerpleisters die ideaal zijn wanneer je een wondje aan je vingers oploopt. Doordat je ze makkelijk om je vinger kunt binden en de pleister goed kunt vasthechten, heb je er weinig hinder van. Dat geldt ook als de snee zich tussen je vingers bevindt. Zit er een klein wondje op je arm? Dan zijn ronde pleisters de oplossing. Zij zijn speciaal geschikt voor mini-wondjes. Is de snee wat groter? Denk dan aan een XL-pleister. Verder kun je gewoon douchen en zwemmen met een pleister die waterdicht is. Ook kun je net zo actief blijven als altijd met een elastische en waterdichte pleister die met je huid mee beweegt en de wond drooghoudt.

Terug naar het begin

Van vingerpleisters tot likdoornpleisters: Hansaplast heeft de juiste pleister

Voor hele grote wonden, zoals wonden door een operatie, zijn eilandpleisters geschikt. Deze bevatten een wondkussen met antibacterieel zilver en hebben een XL- of XXL-formaat. Ook kun je een pleister kopen bij Hansaplast die speciaal voor je voeten is bestemd. Dit zijn de zogenaamde blarenpleisters en likdoornpleisters. Heb je een blaar opgelopen? Dan hoef je hem dankzij een blarenpleister niet door te prikken. De blaar wordt namelijk afgeschermd tegen druk en bacteriën, waardoor deze vanzelf sneller geneest. Voor een likdoorn is een pleister met salicylzuur geschikt. Deze maakt het eelt zacht, waarna je hem gemakkelijker kan verwijderen. Bovendien zorgen likdoornpleisters met salicylzuur dat er minder druk is op de pijnlijke plek, waardoor het minder zeer doet.

Terug naar het begin

Pleisters kopen? Bestel online!

Zoals je ziet, is er voor iedere situatie de juiste pleister beschikbaar. In de onlineshop van Hansaplast vind je overigens nog veel meer soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld ook nog vrolijke kinderpleisters die troost bieden aan de kleintjes. Je hoeft niet meer de deur uit voor een volledig pleisterassortiment, want je koopt je voorraad gewoon eenvoudig online via Hansaplast!

Terug naar het begin

Pleisters - Bekijk alle soorten en maten | Hansaplast

Voor ieder wondje bestaan er de juiste pleister. Bij Hansaplast vind je allerlei soorten. Kijk snel op onze website en bestel het ideale pleisterpakket!