Blote voeten

Voetenetiquette

Blote voeten in het openbaar, ja of nee? En zo ja, wanneer en waar? Enkele inzichten in wat wel en niet kan

Go of no go, wanneer zijn blote voeten acceptabel?

Er zijn veel gelegenheden waarbij het geen probleem is als je je schoenen uittrekt. Maar als er geen strand, zwembad of yogamat in de buurt is, moet je dan wel je blote voeten in het openbaar tonen?

Wil je de tenen van de vrouw zien die naast je in de trein zit als je naar je werk gaat? Of van de man die op kantoor tegenover je zit en die zijn schoenen onder zijn bureau heeft uitgedaan en in zijn sokken zit? Misschien zelfs wel met gaten erin?

Voetenetiquette is gemakkelijker dan je denkt: het meeste is gezond verstand. Zoals ervoor zorgen dat je altijd een paar goede, schone sokken draagt, vooral als je weet dat je je schoenen moet uittrekken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij veiligheidscontroles op de luchthaven.
Hier zijn wat handige do's en don'ts die je kunt gebruiken, ook als de temperatuur stijgt.

Blote voeten
Toon mooi verzorgde voeten als je slippers draagt, maar draag die niet op kantoor!

Doe je schoenen uit op een strand, bij het zwembad of in de tuin en zorg dat je blote voeten goed verzorgd zijn (zie het onderwerp:
jezelf een fantastische pedicure geven)
Blote voeten
Gebruik een antitranspiratiespray zoals Hansaplast Silver Active als je veel zweet. Je bent dan goed voorbereid en beschermd tegen voetengeur wanneer je je blote voeten moet laten zien of onverwachts je sokken uit moet trekken.
Blote voeten
Trek je schoenen niet uit onder een bureau, in een restaurant of aan de eettafel (tenzij je wilt flirten met degene die tegenover je zit)

Draag geen sokken die je de dag daarvoor ook al aan had.
Leg je blote voeten niet OP een tafel (tenzij je thuis bent en het je eigen salontafel is), op banken in het openbaar vervoer, in de bioscoop enz.
Draag geen sokjes in sandalen of open schoenen.
Terug naar het begin

Modealarm:Sokken en sandalen? Ja, dat mag!

Een gloednieuwe modetrend: veel dingen die vroeger totaal niet konden zijn nu niet alleen acceptabel, maar ook nog eens erg hip, zoals sokken dragen in sandalen of pumps.
Modebewuste meiden en vrouwen zijn dol op combineren en wie kan er nou niet een paar nieuwe pumps weerstaan om het nieuwe seizoen mee te beginnen? Bereid je voeten hierop voor zodat je je schoenen niet meteen in een hoek hoeft te schoppen: neem een aantal Hansaplast SOS Blaarpleisters mee als je weet dat je een stuk moet lopen en je je nieuwe pumps of sandalen voor het eerst draagt. Of nog beter, bescherm je voeten met Hansaplast Anti-Druk Patches. Beide zijn onzichtbaar en zorgen, na het aanbrengen, dat je voeten gezond en onbeschadigd blijven.
Blote voeten
Terug naar het begin

Waar knap jij op af als het om blote voeten gaat?

”Voeten kunnen net zoveel over iemand zeggen als schoenen of handen! Veel mensen denken bij hun dagelijkse verzorging als laatste aan hun voeten.

"Een beetje verzorging doet heel veel."

Ik weet niet zo goed waarom, want het is zo makkelijk om te voorkomen dat je voeten met afgebladderde nagellak, ontsierende likdoorns of ruwe, vereelte huid aan de wereld toont. Goed verzorgde voeten zijn gewoon veel mooier om te zien“

Blote voeten
Christina B., 30, Product Manager Hansaplast © Hansaplast
Terug naar het begin

Bovenstaande tips en adviezen vervangen medisch advies niet. Lees de gebruikersinstructies op de productverpakking goed. Raadpleeg een medisch specialist wanneer onze tips niet helpen of in het geval dat je verwacht een medische aandoening te hebben.

Blote voeten: wanneer wel/niet? Hansaplast voetenetiquette

Wanneer mogen blote voeten? Lees onze eenvoudige tips die helpen om je voeten gezond en zacht te houden, zodat ze er je hele leven lang goed uitzien.