Image

Heb je last van een stijve nek of rugpijn

2 min. leestijd
Toon meer

In beweging blijven helpt, maar warmte is het beste medicijn.

Wat te doen tegen rugpijn?

Iedereen kent het wel: te lang in dezelfde houding gezeten, een zware kast versjouwd, onhandig gestruikeld of op de tocht gelegen. Rug- en nekklachten kunnen je het leven flink zuur maken. Vaak verdwijnt het na een paar dagen wel weer en kun je je weer vrij bewegen, maar als de klachten langer aanhouden, is het het beste om toch even langs de huisarts te gaan. Om rug- en nekklachten te verzachten zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar, zoals de warmtepleisters van Hansaplast.

De oorzaak van rugpijn

Rugklachten of een stijve nek kunnen verschillende oorzaken hebben. Als je te weinig beweegt, kan een verkeerde beweging al voldoende zijn om je te vloeren. Ook stress kan een oorzaak zijn van rugklachten. Rugpijn door stress is vaak het gevolg van de spanning in je hoofd die het lichaam letterlijk overneemt door de spieren aan te spannen, bijvoorbeeld in je schouders. Je merkt het nauwelijks, tot je pijnklachten krijgt. Vaak is de oplossing eenvoudig: maak je spieren los door even in beweging te komen. Bekijk hoe je op je werkplek eenvoudige rugpijnoefeningen kunt doen om rugklachten door een slechte werkhouding of door stress te voorkomen. Soms heeft de pijn een andere oorzaak, bijvoorbeeld hernia. Dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Wat helpt tegen rugpijn?

Heb je rugpijn maar weet je niet wat je ertegen kan doen? Vaak ontstaat het door stijve spieren. Om deze te helpen ontspannen, is warmte een beproefd medicijn. Warmte stimuleert de doorbloeding, waardoor je spieren en gewrichten herstellen van de spanning. Warmtetherapie is dan ook ideaal bij rugpijn door stress. Een ideale manier om warmte toe te passen, zijn de Hansaplast Spiral Heat warmtepleisters. Deze geven 12 uur lang warmte en een gerichte pijnverlichting. Ze zijn extra flexibel en passen zich volledig aan naar je bewegingen. Ten slotte zijn ze gemaakt van zacht fleece. Je kunt ze de hele dag door onzichtbaar onder je kleding dragen.

Rug- en nekpijn tips

Wanneer je bent hersteld van je rugklachten is het zaak om te voorkomen dat de klachten terugkomen. Beweging is daarbij essentieel. Gaan sporten is één ding, maar in je dagelijks leven kun je ook veel doen om meer te bewegen:

  • Grijp op je werk elke kans aan om even te lopen.
  • Probeer actief te zitten, bijvoorbeeld op een grote bal of op een kantelbare bureaustoel.
  • Doe regelmatig rugpijn oefeningen.
  • De beste nekpijn tips gaan over met gebogen hoofd werken. Zet je monitor op ooghoogte.
  • Parkeer je auto wat verder van je werk, of: neem de fiets!
  • Neem vaker de trap.
  • Zorg dat je Hansaplast Spiral Heat warmtepleisters in huis hebt voor het geval de rugklachten onverhoopt terugkomen.

Heb je last van een stijve nek of rugpijn?

In beweging blijven helpt, maar warmte is het beste medicijn. Ontdek de Hansaplast Spiral Heat warmtepleister!

Verwante producten