Image

Likdoornpleisters: hoe werkt het en ontdek de verschillende soorten

2 min. leestijd
Toon meer

Likdoornpleisters verlichten de pijn en verzachten de likdoorn. Ook likdoornringen bieden opluchting. Ontdek de mogelijkheden bij Hansaplast!

Likdoornpleisters: de oplossing voor de beruchte eksterogen

Heb je een pijnlijke plek ergens op je voet? Dan is het meestal een blaar of een likdoorn. De blaar niet doorprikken, maar kun je afdekken met een speciale pleister, waarna de blaar normaliter snel geneest. Een likdoorn is hardnekkiger en vereist een goede aanpak. Deze huidaandoening bestaat namelijk uit een eeltplek die naar binnen groeit. Dit is zeer pijnlijk, waardoor je beperkt wordt in je vrijheid. Bovendien kan een onbehandelde likdoorn gevolgen hebben voor de gezondheid van je voet. Gelukkig kun je met speciale likdoornpleisters het proces stoppen, waardoor de huid de kans krijgt om te genezen. Doordat de likdoorn in het midden donkerder is, heeft hij iets weg van een oog. In de volksmond wordt deze eeltplek daarom ook wel eksteroog genoemd.

Hoe werkt een likdoornpleister?

Een likdoorn ontstaat doordat er te veel druk is op de huid. Dit kan komen door verkeerd schoeisel. Ook overgewicht of voetbotten die een afwijkende stand hebben, kunnen de grondslag zijn voor een likdoorn. De eeltplek komt meestal voor op de bovenkant van de tenen of op de voetzool. Op elk deel van de voet kan echter een likdoorn ontstaan als er maar genoeg druk en wrijving op wordt uitgeoefend. Om te zorgen dat een eksteroog weer verdwijnt, kun je likdoornpleisters gebruiken. De likdoornpleister werking bestaat uit het week maken van de likdoorn. Een dergelijke pleister bevat namelijk salicylzuur. Nadat de pleister is opgeplakt kan je de likdoorn gemakkelijker verwijderen. 

Ontdek de verschillende soorten likdoornpleisters

Voor de behandeling van een likdoorn zijn er verschillende soorten pleisters beschikbaar. Zo kun je kiezen voor de reguliere likdoornpleisters. Behalve dat deze de likdoorn zacht maakt met salicylzuur, worden ook de pijn en druk direct minder. Een andere methode is het toepassen van likdoornringen. Deze worden ook wel anti-drukringen genoemd en zijn speciaal geschikt om de druk op de pijnlijke eeltplek te verminderen. De beschermende ringen zijn zacht en zelfklevend. Doen bijvoorbeeld je schoenen pijn en moet je ergens naartoe? Dan heb je met de likdoornringen minder last van je likdoorn. Heb je geen likdoorn maar een blaar? Zorg dan dat je de SOS Mix Pack in huis hebt. Hiermee heb je effectieve blaarpleisters in allerlei formaten bij de hand.

Bestel likdoornpleisters online!

Wanneer je last hebt van een likdoorn dan kun je er gelukkig snel iets tegen doen. Een likdoornpleister met werking tegen een likdoorn kun je eenvoudig via onze onlineshop bestellen. Dat geldt ook voor de anti-drukringen. Blijf dus niet doorlopen met pijnlijke voeten. Verwijder snel je likdoorn na een pleister met salicylzuur of verlicht de druk met een likdoornring en bestel nu de juiste hulpmiddelen van Hansaplast!

Verwante artikelen