Het is van groot belang dat u uw medicijnkastje of verbanddoos regelmatig onderhoudt. Weet waar u op moet letten met onze tips. Laat u leiden bij het samenstellen van de juiste inhoud van uw verbanddoos door een gemakkelijke, downloadbare checklist.


TIJD OM DE VERBANDDOOS TE VERNIEUWEN

1. Bewaar de EHBO-doos op de juiste plaats
Dit lijkt misschien logisch, maar u moet uw medicijnen altijd op een veilige, maar gemakkelijk bereikbare plaats bewaren en moet deze daar na gebruik altijd weer terugzetten. Zorg dat iedereen in het huishouden weet waar de EHBO-doos of het medicijnkastje is. Als u peuters of kleine kinderen hebt, geldt natuurlijk het tegenovergestelde: bewaar uw medicijnen op een koele, droge plaats die is afgesloten en buiten het zicht van uw kinderen is en zorg ervoor dat ze er NIET bij kunnen.
Houd het ook georganiseerd: het is zenuwslopend om naar een bijsluiter te moeten zoeken die ergens rondslingert, omdat u deze bij het laatste gebruik niet in de verpakking hebt teruggestopt.

2. Controleer de verbanddoos regelmatig op vervaldata en leeftijdsspecificaties
Ga ten minste elke zes maanden even door uw medicijnkastje heen en controleer de vervaldatum van alle verpakkingen. Gooi voor de zekerheid alles weg wat is verlopen, evenals antibiotica die niet volledig zijn opgebruikt. Gooi deze niet in de vuilnisbak, maar breng de producten naar uw drogist of apotheek. Zij verwerken deze veilig en op milieuvriendelijke wijze.

Controleer ook op leeftijdsspecificaties en de aanbevolen dosering van de geneesmiddelen die bestemd zijn voor uw kinderen. De soorten geneesmiddelen die zij kunnen gebruiken, veranderen naarmate zij ouder worden en dat geldt ook voor de dosering. Actualiseer en breng de voorraad op peil waar dat nodig is.

Verbanddoos

3. Controleer of u de juiste eerstehulpverbanden en -producten hebt
Wees voorbereid wanneer het van groot belang is: de meeste ongelukken gebeuren nog altijd in huis of tijdens het sporten. Zorg dus dat u de juiste producten hebt om u te helpen op die momenten dat u uzelf heeft gesneden of een enkel heeft verstuikt. Een goed voorziene verbanddoos betekent dat u voorbereid bent op die cruciale momenten. Bekijk het Hansaplast assortiment voor bijzonder handige benodigdheden en oplossingen, zoals Universal pleister, Finger Strips of Pleister Spray die uw wonden zelfs op lastige plaatsen beschermt.

4. Stel een 'pakket voor onderweg' samen
Waarom zou een EHBO-doos niet mobiel zijn? Het is zinvol om een selectie van producten te maken die u mee kunt nemen in uw sporttas voor het geval dat er iets gebeurt tijdens de training, een wandeltocht of andere buitensportactiviteiten.

5. Bellijst
Dit kan belangrijke tijd besparen: Bewaar altijd belangrijke noodnummers, zoals die van de ambulance, uw arts en apotheek of andere belangrijke noodnummers (bijvoorbeeld voor vergiftiging) in de verbanddoos.

Verbanddoos
Terug naar het begin

CHECKLIST EHBO-doos

Zorg dat uw verbanddoos de volgende zaken bevat.
Controleer de voorraad regelmatig, bij voorkeur elke zes maanden.

 • Een thermometer
 • Een selectie van pijnstillers en geneesmiddelen tegen hoofdpijn
 • Geneesmiddelen voor verkoudheid (middelen tegen verstopte neus, hoestmiddel, keelpastilles)
 • Geneesmiddelen tegen diarree
 • Hansaplast Wondspray
 • Pleisters in verschillende maten. Hansaplast biedt een grote keuze, van waterbestendig tot extra gevoelig of kindvriendelijk. Zorg voor een basisvoorraad van verschillende pleisters. Misschien wilt u ook de gemakkelijke en doeltreffende pleister voor Snelle Wondgenezing proberen voor een betere en snellere wondgenezing
 • Hansaplast Pleister Spray voor kleine wondjes, vooral gemakkelijk voor onderweg
 • Hansaplast Gaaskompressen en hechtpleister voor wondbedekking in het geval van diepere snijwonden of schrammen
 • Pincet en schaar
 • Insect gel die de jeuk door insectenbeten verlicht
 • Cold spray of Cold pack in het geval van verstuiking of blessures
 • Geneesmiddelen tegen koorts
 • Steriele handschoenen
 • Naast voorgeschreven geneesmiddelen die u regelmatig gebruikt.

Soms gaat het om meer dan alleen het aanvullen van de voorraad.
Het gaat om kennis over nieuwe, slimme producten die extra voordelen bieden.

Controle medicijnkastje

Terug naar het begin

SLIMME EN TIJDBESPARENDE PRODUCTEN VOOR IN UW VERBANDDOOS

Bekijk deze slimme innovaties die u helpen tijd en moeite te besparen –
en die de genezing ondersteunen.


 1. Pleisters voor Snelle Wondgenezing
  Wilt u de wondgenezing met 50% versnellen? Probeer Hansaplast Snelle Wondgenezing pleisters die met hun technologie een constante genezing ondersteunen. Ze zijn tevens waterbestendig, kunnen enkele dagen blijven zitten en verminderen de kans op littekens.

  Verbanddoos

 2. Desinfecterende pleister
  . Bescherm tegen infectie: verzorg uw wond met een Hansaplast desinfecterende pleister. Deze pleister vermindert de kans op infectie en beschermt en bedekt de wond.

  Verbanddoos

 3. Pleister met Wondhelende CrèmeDe gemakkelijke 1-stapsoplossing -
  slim en gezond: het wondkussen van deze pleister bevat reeds wondhelende crème die vochtige wondgenezing stimuleert om de genezing te versnellen.

  Verbanddoos

 4. Kids pleisterGeneest de wondjes van kinderen en biedt troost.
  Hansaplastpleisters met kindermotieven maken wondgenezing leuker. De Winnie the Pooh pleister zorgt dat kleine ongelukjes snel weer worden vergeten. Geen tranen meer, omdat ze ook gemakkelijk te verwijderen en huidvriendelijk zijn.
  Bekijk onze grote keuze aan Disneymotieven (Cars, Princess, Mickey en zijn vrienden enz.).

  © Disney

  Verbanddoos
Terug naar het begin

EXTRA'S VOOR ONDERWEG

Voor lange wandelingen door de stad: zorg dat uw voeten gezond blijven en niet te lijden hebben van schoenen, warmte en vocht. Hansaplast Anti-Druk PatchesSilver Active Voetdeodorant en Blaarpleister helpen u kilometers te lopen.

(Voor wandelaars, surfers en bergbeklimmers: veilige, duurzame en waterbestendige bescherming: De Hansaplast “Extra Strong” pleister mag niet ontbreken in uw EHBO-doos op reis als u een actieve vakantie houdt).

Verbanddoos
Terug naar het begin

Raadpleeg altijd naar uw arts als de wond diep is of tekenen van infectie vertoont, zoals roodheid, zwelling of warmte. 
Vraag ook medische hulp als u de wond niet goed schoon kunt maken. Als u diabetes heeft, is een goede wondverzorging van bijzonder belang. Bespreek altijd alle zorgen die u heeft met uw arts en/of pedicure, zelfs voor de verzorging van kleine wondjes en huidbeschadigingen, vooral op uw voeten.
 
Houd er rekening mee dat geen van de bovenstaande tips of aanbevelingen een vervanging zijn voor medisch advies. Lees de gebruiksaanwijzing in de verpakkingen van onze producten altijd zorgvuldig door. Belangrijk: raadpleeg een professional in de zorg in het geval van onzekerheid over de juiste behandeling van uw wond.
 
De informatie op deze website moet niet worden gebruikt om een gezondheidsprobleem of aandoening te diagnosticeren of te behandelen. Dit is geen vervanging voor professionele zorg of advies. Als u een gezondheidsprobleem heeft of vermoedt, moet u uw arts raadplegen. Negeer nooit medisch advies en wacht ook niet te lang met het inwinnen daarvan vanwege iets wat u op deze website hebt gelezen.

Voor meer informatie over Hansaplast producten kunt u contact met ons opnemen via e-mail op info.hansaplast@beiersdorf.com. Lees de gebruiksaanwijzing in de verpakkingen van onze producten altijd zorgvuldig door.

Verbanddoos checklist: wat hoort er zeker in? | Hansaplast

Ongelukken kunt u niet voorkomen, maar u kunt wel zorgen voor een goed gevulde verbanddoos. Ontdek wat er in een medicijnkastje moet zitten.