A young girl with dirt-covered hands but a clean plaster

Bescherming tegen infecties met Hansaplast Bacteria Shield pleisters

4 min. leestijd
Toon meer

De uitstekende bescherming blokkeert vuil en bacteriën, wat een natuurlijke genezing van wonden bevordert.

Kinderen ontdekken de wereld door ermee in contact te komen: ze houden van aanraken en voelen, klimmen en spelen. Onstuimige avonturen eindigen vaak in snij- en schaafwonden, maar dat is nog geen reden om te stoppen met plezier hebben! Hansaplast Bacteria Shield pleisters bieden een effectieve bescherming van wonden, zodat kleintjes weer verder kunnen gaan met hun ontdekkingstocht en hun ouders gerustgesteld zijn.

En hoewel snij- en schaafwonden volwassenen niet in huilen doen uitbarsten, blijft het risico op infecties wel bestaan. Door een Hansaplast Bacteria Shield pleister aan te brengen kunt u weer zonder stress overgaan tot uw dagelijkse bezigheden in de wetenschap dat uw wond is beschermd en zich in de ideale omstandigheden bevindt om te genezen.

Heb ik echt een pleister nodig?

Image
*Hansaplast pleisters beschermen tegen vuil en bacteriën.

Volgens de jarenoude opvattingen is een wond aan de lucht laten de beste manier, omdat de wond zo kan 'ademen' en 'op natuurlijke wijze kan genezen'. Modern wetenschappelijk onderzoek heeft echter bewezen dat het tegengestelde waar is: een goede wondverzorging is essentieel.

Huid met een open wond vormt een gemakkelijke ingang in het lichaam voor allerlei soorten vuil en bacteriën, wat al snel kan leiden tot een infectie. Microscopisch kleine bacteriën zijn overal en onzichtbaar voor het blote oog. De algemene tekenen van een infectie variëren van zwelling, roodheid en vochtafscheiding uit de wond tot koorts en opgezwollen klieren. In ernstige gevallen kunnen infecties zich uitbreiden naar andere delen van het lichaam en kunnen ze ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Infecties zijn vaak pijnlijk, vertragen het genezingsproces en worden een bron van ergernis en irritatie. Als een infectie ernstig wordt, kan er zelfs een antibioticakuur nodig zijn. Dus als u denkt dat uw wond geïnfecteerd is, roep dan medische hulp in.

Hansaplast Bacteria Shield pleisters blokkeren 99% van vuil en bacteriën. Door uw wond te beschermen en schoon te houden, creëren Hansaplast Bacteria Shield pleisters de ideale omstandigheden voor uw lichaamseigen genezingsmechanisme om ongehinderd aan de slag te gaan. Hoewel veel mensen de opvatting blijven verspreiden dat een wond aan de lucht laten de genezing bevordert, is bewezen dat het aanbrengen van een pleister om de wond afgedekt en beschermd te houden het genezingsproces ondersteunt.

U geeft uw wond niet alleen de beste kans om snel en gezond te genezen, maar het aanbrengen van een Hansaplast Bacteria Shield pleister geeft u ook gemoedsrust en doet u uw wond vergeten. U kunt uw normale bezigheden hervatten, want dankzij Hansaplast bent u beschermd, voor een leven zonder onderbrekingen.

Hoe werken de Hansaplast Bacteria Shield pleisters?

Image
*Hansaplast pleisters beschermen tegen vuil en bacteriën.

Hansaplast Bacteria Shield pleisters vormen een beschermende barrière die voorkomt dat 99% van de bacteriën in contact komt met de wond. Dit geeft bescherming tegen infecties: een belangrijk voordeel in tijden waarin een bezoek aan de dokter tijdrovend, lastig en vaak moeilijk te regelen is.

Dus hoe bereiken Hansaplast Bacteria Shield pleisters deze hoge mate van bescherming? 

  • De speciaal ontwikkelde bovenlaag beschermt tegen het binnendringen van bacteriën. Door 99% van de bacteriën te blokkeren, verminderen Hansaplast Bacteria Shield pleisters het risico op infecties en maken ze een snelle, natuurlijke genezing mogelijk.
  • De meeste Hansaplast Bacteria Shield pleisters hebben een waterafstotende bovenlaag, wat helpt te voorkomen dat bacteriën de wond binnendringen. Dit betekent dat uw lichaamseigen natuurlijke genezingsmechanisme aan het werk kan zonder belemmerd te worden door uitwendige factoren zoals water, kiemen en bacteriën.
  • De sterke kleefkracht zorgt voor langdurige bescherming. Deze betrouwbare bescherming geeft u gemoedsrust zodat u uw leven kunt blijven leven zonder onderbrekingen.
  • Doordat de materialen de huid laten ademen, kan er vocht uit de wond ontsnappen: een belangrijke factor naarmate de huid geneest.

Hoewel kleine snij- en schaafwondjes vaak redelijk snel vanzelf genezen, bestaat er toch altijd een risico op bacteriële infecties. De tekenen van een infectie kunnen variëren van roodheid, zwelling en pus tot ernstigere gezondheidsproblemen als de infectie zich uitbreidt. Een eenvoudige en effectieve wondverzorging met Hansaplast Bacteria Shield pleisters helpt om infecties te voorkomen en laat het lichaamseigen natuurlijke genezingsmechanisme aan het werk gaan.

Hoe het Hansaplast Bacteria Shield werkt, hier getoond met het voorbeeld van een pleister uit onze ELASTIC lijn.

Hoe zijn de claims voor het Hansaplast Bacteria Shield gevalideerd?

Image
Onze manager van het laboratorium voor gezondheidszorg, Simon Van Leeuwen.

Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam heeft onze Hansaplast Bacteria Shield grondig gevalideerd met een in vitro barrièretest in drie fasen om hun werking te onderzoeken.

Hierbij werden de pleisterstrips in petrischaaltjes geïnoculeerd door druppeltjes bacteriesuspensie op het buitenoppervlak aan te brengen. Daarna hebben we de strips geïncubeerd op 37°C, dicht bij de normale lichaamstemperatuur van de mens. Na de strips uit de incubatie te hebben verwijderd, hebben we kolonievormende eenheden (colony-forming units, CFU's) geteld om de aanwezigheid van bacteriën in de petrischaaltjes te meten. De resultaten waren onmiskenbaar: de Hansaplast Bacteria Shield pleisters hielden 99% van de bacteriën buiten.

Het gaat hier om een bestaande testmethode gebaseerd op internationale normen (DIN 58953-6). Deze wordt gebruikt om de werking van verschillende Beiersdorf-productlijnen te testen, zoals ons Universal-, Classic-, Elastic-, Sensitive-, Aqua Protect-, Extra Tough-, Silicone Soft- en Kids-assortiment.

Verwante artikelen

Verwante producten