A young girl on a yellow tricycle smiles as she skids across a gravel path

Elastische textielpleisters voor flexibele, langdurige bescherming

4 min. leestijd
Toon meer

We hebben het allemaal al eens meegemaakt: je doet aan sport, je stort je op wat moeilijk tuinierwerk of je speelt met de kinderen en plotseling maakt een ongelukkige snij- of schaafwond een einde aan de pret. Velen van ons maken de fout om het bloeden gewoon te stoppen en door te gaan, denkend dat een pleister alleen maar in de weg zit en ons hindert. Veel mensen denken inderdaad dat een wond sneller geneest als je hem gewoon onbedekt laat en bloot stelt aan de open lucht.

Een snij- of schaafwond, hoe  klein ook, die wordt blootgesteld aan de open lucht, is gevoelig voor een infectie als er vuil en bacteriën in de wond komen. Dankzij de Hansaplast ELASTIC-lijn kunt u profiteren van het beste van beide werelden: betrouwbare bescherming tegen vuil en bacteriën, in combinatie met extra flexibiliteit. Dit betekent dat u uw leven gewoon voluit en veilig kunt blijven leven, in de wetenschap dat uw wond beschermd is en zich in de ideale omstandigheden om te genezen, verkeert.

Wat is er zo speciaal aan het nieuwe ELASTIC-assortiment van Hansaplast?

Image
Hansaplast Elastic pleisters zijn uitrekbaar en flexibel om een betrouwbare bescherming te bieden

Hansaplast heeft de ELASTIC-lijn ontwikkeld op basis van jarenlang onderzoek, om een verbeterde en nog betrouwbaardere bescherming en wondzorg te kunnen bieden, ongeacht wat voor uitdagingen de dag brengt. U kunt niet altijd voorspellen wat er daarna gebeurt, maar u kunt rekenen op onze ELASTIC-pleisters om u beschermd te houden.

Het ELASTIC-assortiment heeft een textiel bovenlaag die bestaat uit nauwsluitend geweven, flexibele vezels met een hydrofobe eindlaag om beter water af te stoten, wat betekent dat water van het oppervlak afkraalt. Zelfs met deze verbeterde waterafstotendheid bieden de extra flexibele pleisters in de hansaplast Elastic-lijn nu een betere luchtdoorlatendheid, zodat er vocht uit de wond kan ontsnappen naarmate de huid geneest.

Net als alle Hansaplast Bacteria Shield pleisters, biedt de ELASTIC-lijn effectieve bescherming tegen vuil en bacteriën. In combinatie met de waterafstotende eigenschap laten de Hansaplast ELASTIC pleisters uw lichaamseigen natuurlijke genezingsmechanisme ongehinderd aan het werk gaan. 

Maar dat is nog niet alles: de textiel bovenlaag rekt mee en past zich aan aan uw huid als u beweegt. Dit maakt deze elastische pleisters van de  ELASTIC-lijn  ideaal voor alle kleine wondjes op lichaamsdelen die constant in beweging zijn, zoals uw handen, knieën en ellebogen. Hansaplast ELASTIC pleisters hebben een sterke kleefkracht op een groter gebied, waardoor de pleister op zijn plaats blijft, terwijl het niet-klevende wondkussen de wond effectief beschermt en schokdempend werkt. Onze voorgesneden ELASTIC pleisters hebben ook afgeronde randen, waardoor ze minder gemakkelijk loslaten.

Weerleggen van wijdverbreide verkeerde opvattingen en fabeltjes over wondzorg

Image
Met de Hansaplast Elastic-lijn kunt u alle snij- en schaafwonden beschermen en bezig blijven in de tuin.
Image
Kleine snij- en schaafwondjes zijn geen reden om kinderen geen plezier meer te laten hebben.

Wat de verzorging van snij- en schaafwonden betreft, is er door de jaren heen heel wat volkswijsheid overgeleverd die uiteindelijk algemeen aanvaard is – maar die niet wordt onderbouwd door grondig onderzoek met moderne wetenschappelijke methoden. Laten we eens kijken naar drie uitstekende voorbeelden:

1. "Die snijwond zal beter genezen als je hem blootstelt aan de open lucht"
Het idee dat een wond sneller of beter geneest als deze onbedekt wordt gelaten is zeker wijdverbreid, maar onderzoek heeft aangetoond dat dit niet klopt. Het aanbrengen van een Hansaplast pleister houdt wonden bedekt en beschermd tegen vuil en bacteriën, wat helpt te beschermen tegen infecties. 

U kunt ook een Hansaplast Snelle Wondgenezing wondverband aanbrengen of Hansaplast Wondhelende Zalf gebruiken, beide houden de wond vochtig  – iets waarvan is aangetoond dat het het genezingsproces versnelt, wonden soepel houdt en littekenvorming vermindert.

2. "Maak je geen zorgen over die schaafwond: laat kinderen gewoon kinderen zijn"
Er is bewijs dat aangeeft dat kinderen die meer tijd buiten doorbrengen een grotere kans hebben om een sterk immuunsysteem te ontwikkelen. Maar bacteriën de gelegenheid geven om een open wond binnen te dringen door deze onbedekt te laten, is echter iets heel anders. 

Als bacteriën hun weg naar een open wond vinden, kunnen ze een infectie veroorzaken die het natuurlijke genezingsproces verhindert. Als die infectie zich ook nog eens uitbreidt, kan dat bovendien ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben. Daarentegen zijn Hansaplast ELASTIC pleisters rekbaar en flexibel, wat betekent dat ze zich aanpassen aan beweging en langdurige bescherming geven.

3. "Pleisters zijn oncomfortabel en zitten alleen maar in de weg"

Sommige pleisters zijn gemaakt van materialen die relatief stug zijn en een slechte kleefkracht hebben, waardoor ze onhandig en ineffectief kunnen lijken. Het Hansaplast ELASTIC-assortiment is echter gemaakt van uiterst flexibel materiaal dat meerekt en zich aanpast aan uw huid als u beweegt. Dit betekent dat u zonder onderbreking kunt doorgaan met uw dagelijkse leven en profiteert van een veilige wondzorg en -bescherming.


Claims onderbouwd door wetenschap en onderzoek

De innovaties en significante verbeteringen in onze ELASTIC-lijn, vooral de verbeterde waterafstotende eigenschappen, zijn het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. De belangrijkste doelstellingen van dit werk waren het maken van een nog beter materiaal voor onze pleisterstrips, het toepassen van een hydrofobe afwerklaag en het bieden van een betere kleefkracht.


Verwante artikelen

Verwante producten