Moeder en dochter snijden fruit in de keuken

Home, Safe Home – Zorg goed voor jezelf en je gezin, van keuken tot balkon

6 min. leestijd
Toon meer

Een veilige plek

De wereldwijde reactie op de Covid-19-pandemie – quarantaine – zou ons het gevoel kunnen geven dat we in ons eigen huis veilig en gezond blijven. Maar ook thuis moeten we voor elkaar zorgen. Dat betekent voorbereid zijn op onvermijdelijke ongelukjes – een snee in je vinger tijdens het koken of een geschaafde knie tijdens verstoppertje spelen. Leer voor je gezin en jezelf te zorgen – blijf rustig, reinig wondjes, bescherm ze en ga door.

Quarantaine draait om voorbereiding – wc-papier, tomaten in blik, grote hoeveelheden chocoladekoekjes... En met onze eenvoudige Wondverzorging Routine kun je je ook voorbereiden op het thuis behandelen van de meeste wondjes. 

 

 

De Hansaplast Wondverzorging Routine

Gelukkig stel bereidt eten in de keuken

 

  1. Reinig: Een schone en gereinigde wond is de eerste stap naar een optimale genezing. Reinig de wond van vuil, bacteriën en zichtbare deeltjes met de Hansaplast Wondspray om infecties te voorkomen. 
  2. Bescherm: De tweede stap is om de wond te beschermen tegen vuil en bacteriën om een ongestoorde genezing mogelijk te maken. Bedek de wond met een pleister steriel wondverband of een kompres van Hansaplast. 
  3. Genees: In de derde stap kun je de wond veilig, snel en met een lager risico op littekens helpen genezen door middel van vochtige wondgenezing." Breng de Hansaplast Wondhelende Zalf telkens aan als je een nieuwe pleister aanbrengt of tot de wond volledig is genezen.

Met een beetje aandacht en voorbereiding kom je een heel eind en met de Hansaplast Wondverzoring Routine en de producten van Hansaplast los je je zorgen eenvoudig op. Heb je er trouwens weleens bij stilgestaan dat elke kamer in je huis zijn eigen gevaren met zich meebrengt? De woonkamer, de keuken of het denkbeeldige sprookjeskasteel in de speelkamer van de kinderen?

Hiervoor hebben we allerlei verschillende producten, zodat je in elke kamer veilig bent.
-

De woonkamer

Iemand zit op de bank en doet een pleister op een gewonde teen

 

Is de woonkamer door de quarantaine het centrum van je leven geworden? Is je ontspanningsplek veranderd in een plek waar je het grootste deel van je dag doorbrengt? Een plek waar gewerkt en gespeeld wordt, waar je je ups en downs hebt en goede en slechte tijden beleeft?

Films kijken en luisteren naar je favoriete muziek zijn natuurlijk geen extreme sporten vol gevaar, maar zelfs als je het rustig aan doet, kunnen er ongelukjes gebeuren. Sneetjes of schaafwondjes zijn simpelweg niet te voorkomen. Zorg daarom dat je een goedgevulde EHBO-doos in huis hebt. 

Houd je niet alleen bezig met de voorbereiding op je volgende Zoom-gesprek of samenstelling van je quarantaine-afspeellijst of -leeslijst, maar sta ook even stil bij het aanvullen van je verbanddoos of medicijnkastje. Wil je weten wat daar allemaal in zou moeten zitten? Kijk da hier voor ons advies. 
-

De keuken

Man houdt kind vast tijdens het koken

 

De keuken is vaak de centrale plek van het huis – eten brengt mensen samen. Maar naast spelletjes doen, lol maken, samen lachen en verhalen delen, is er waarschijnlijk iemand die zich op het koken probeert te concentreren – dat betekent hitte, scherpe randen, gladde oppervlakken en misschien alcohol – dat laatste natuurlijk alleen voor het recept. 


Ongelukjes kunnen nu eenmaal gebeuren. Je kunt nog zo voorzichtig zijn, maar je hebt niet alles in de hand. Maar als je je goed voorbereidt, dan blijf je veilig en kun je genieten van de tijd met je gezin en van een lekker gevulde maag.

Door onze aanbevolen Wondverzorging Routine te volgen en de juiste producten bij de hand te hebben, kun je je maaltijd redden – zorg dat je je EHBO-doos in de buurt hebt als je bezig bent met je ‘mise en place.’ Om je aandacht bij het eten te kunnen houden en niet bij je wond, heb je een product nodig dat tegen al dat water en stoom en al dat snijden en roeren kan. De Hansaplast Universal-pleister is perfect voor je gezin of gasten, maar het vocht en de bewegingen die onvermijdelijk bij het koken horen, betekenen dat de kok een pleister nodig heeft die echt keukenproof is.

 

 

De speelkamer van de kinderen

Vader met dochter op zijn schouders

 

Investeren in qualitytime met je gezin is misschien wel het soort lichtpuntje dat je nodig hebt om de ontberingen van de Covid-19-pandemie te doorstaan. Het zou dan wel heel erg zonde zijn om zoiets door een dom ongelukje – een geschaafde knie van de bouwstenen of een tussen de verkleedkist beknelde vinger – te laten verpesten.

Volg de Hansaplast Wondverzorging Routine  en je kinderen kunnen snel weer vrolijk verder spelen. De Hansaplast-kinderpleisters zijn perfect voor de bescherming van de meeste wondjes – misschien dat je kinderen zelfs wel denkbeeldige wondjes gaan verzinnen, zodat ze weer een nieuw cool plaatje van Frozen of Marvel kunnen zien.

-

 

Het balkon

Jonge vrouw is bezig met haar kruidentuin op haar balkon

 

Nu de stadsparken zijn gesloten en we in ons huis zitten opgesloten, moeten we ons beperken tot ons balkon of onze tuin als we naar buiten willen. En dat willen we, vooral nu de verleidelijke lentezon zich aandient. Misschien ga je wel klussen om een paradijs van je balkon te maken of gaan je groene vingers kriebelen en leg je de perfecte kruidentuin aan. 

Waar je ook buiten ontspant, vergeet niet dat als je aandacht verslapt je een grotere kans hebt om schaafwondjes en krassen op te lopen die je ontspanning kunnen bederven.

Ook al is het balkon thuis – je bent wel buiten! Dat klinkt heel logisch, maar het is wel belangrijk dat je je realiseert wat dit betekent: bij een ongelukje is de kans op infectie groot en moet je de wond op de juiste manier verzorgen.

De Wondverzorging Routine is het perfecte uitgangspunt voor de behandeling van opgelopen wondjes. Zorg ervoor dat wanneer je op je balkon of in je tuin met je handen werkt, je de wond goed reinigt met Hansaplast Wondspray en een sterke Hansaplast Extra Strong-pleister gebruikt om je huid goed te beschermen zodat je weer verder kunt gaan met je werk.

Het leven gaat door

Jonge vrouw kroelt met haar hond

 

Thuis moeten blijven lijkt misschien een uitgelezen kans om in alle rust te ontspannen. Maar quarantaine betekent isolatie en die brengt heel wat nieuwe uitdagingen met zich mee – vooral als ongelukjes je doe-het-zelf-plannen en kookkunsten verstoren. Wij zijn er om je te helpen met advies en producten om wondjes te behandelen, zodat jij je op je leven kunt richten en niet op je wondjes.

Verwante artikelen