Leven op grote hoogte

 

Natuurlijk zijn we allemaal dol op hoge hakken. Maar hoe leuk, vrouwelijk en modieus het leven ‘op grote hoogte’ ook is, we moeten wel aan een aantal dingen denken als we willen dat onze voeten comfortabel en gezond blijven. Hansaplast heeft de beste tips, van winkelen tot lopen op hakken, en een paar slimme oplossingen voor Manolo-verslaafden.

Overlevingstips voor het lopen op hakken

Als je geen zere voeten wilt, is het slim om een maatje groter te kopen. Zorg dat er wat ruimte is, zodat je voeten kunnen uitzetten. Koop ze bij voorkeur ’s middags als je voet een beetje is uitgezet.

Om je tenen te beschermen, of je hielen of een ander deel waar wrijving kan zijn, vooral in puntige schoenen met hakken, gebruik je Hansaplast Anti-Druk Patches die je precies op maat kunt knippen. Dit haalt de druk van de betreffende delen. En als je een kussentje in je schoen doet ter hoogte van de bal van je voeten, kun je wat gemakkelijker lopen op je hakken.

Weet hoe je op
hakken moet lopen

Wankelend lopen is niet erg elegant en dan loop je ook het risico op enkelblessures.

Bij het lopen op hoge hakken rust veel van je gewicht op de bal van je voeten. Dat betekent dat je op een heel andere manier moet lopen dan wanneer je op platte schoenen loopt. Beweeg van hiel en bal naar teen: waarbij de hiel en de bal tegelijkertijd de grond raken.

Lopen op hakken
Koop schoenen met hoge hakken altijd een halve maat groter
Lopen op hakken
Hansaplast Anti-Druk Patches beschermen tegen wrijving bij het lopen op hakken © Hansaplast

Pas je loop aan: als je op hoge hakken loopt, neem je grotere stappen dan je anders doet. Het zorgt ervoor dat je een beetje naar achteren leunt wat er gracieus uitziet en je ook een betere balans geeft.

Lopen op hakken

Als je een verstokte fan van hoge hakken bent, let dan wel op de risico’s. Draag minder hoge hakken om orthopedische schade te voorkomen. Zelfs een klein beetje kan al veel uitmaken (een hak van 5 cm zorgt bijvoorbeeld voor minder problemen dan een hak van 8 cm).

Wissel je schoenen met hakken af. Draag niet telkens hetzelfde paar schoenen, vooral als deze druk leggen op één bepaald deel van je voet. Zo houd je likdoorns op afstand en voorkom je zere voeten.

Als je een likdoorn hebt op een van je tenen, gebruik dan een van de slimme oplossingen van Hansaplast. Een Hansaplast Likdoornpleister pakt niet alleen de likdoorn aan, maar beschermt je voeten ook tegen de druk.

Leuk en goed
voor je voeten:
wissel je schoenen met hakken af

Kies zo nu en dan voor hoge hakken met een open teen – dan zitten je voeten niet zo "opgesloten".

Probeer de tijd dat je op hoge hakken loopt te beperken door een extra paar schoenen mee te nemen in de auto of in je tas. Vervolgens kun je ze omwisselen op de plaats waar je wilt verschijnen op hoge hakken. En onthoud: Wanneer je voeten pijn doen, doet je hele lichaam pijn.

Lopen op hakken
Zorg dat je elke dag andere schoenen draagt en voorkom zere voeten.
Lopen op hakken
Doe je hoge hakken af en toe even uit
Terug naar het begin

Bovenstaande tips en adviezen vervangen medisch advies niet. Lees de gebruikersinstructies op de productverpakking goed. Raadpleeg een medisch specialist wanneer onze tips niet helpen of in het geval dat je verwacht een medische aandoening te hebben.

Lopen op hakken? Zo voorkom je zere voeten | Hansaplast

We geven je wat eenvoudige tips die helpen bij het lopen op hakken om je voeten gezond en zacht te houden, zodat ze er je hele leven lang goed uitzien.