Zweetvoeten

Zo fris, zo fijn

Zonder zorgen je schoenen uitdoen? Dat kan. Voorkom het ongemak van zweetvoeten - frisse voeten elke dag van het jaar!

Over zweetvoeten

Hoe komt het dat mijn voeten ruiken?

Voeten kunnen zweten en daardoor een onaangename geur ontwikkelen. Niks om je voor te schamen!

Elke voet zweet. Meestal draag je sokken en schoenen, dat is nou eenmaal zo. Het is juist de interactie van deze twee factoren met bacteriën die een onaangename geur veroorzaakt. Voeten hebben meer zweetklieren dan andere lichaamsdelen (ongeveer 500 zweetklieren per cm²). Zweet op zichzelf stinkt niet, maar zodra het in aanraking komt met je sokken en schoenen hebben micro-organismen de ideale omstandigheden om te groeien in het warme en vochtige klimaat. Het gevolg is vaak een een onaangename geur.

Zweetvoeten
Terug naar het begin

Behandeling

Verminder geur en zweet snel!

Ruikende voeten kunnen onplezierig zijn. Naast een goede hygiëne (wassen, hydrateren met voetcrème, zweetpoeder etc. - zie ook: Voorkomen) werkt een anti-transpirant voetspray ook goed tegen zweet en geur. 

Een verfrissende voetspray helpt je door de zomermaanden heen. Hansaplast biedt de oplossing: de Hansaplast Silver Active voetspray. Dit product kan dagelijks gebruikt worden, is dermatologisch getest en huidvriendelijk.

Gerbuik de Hansaplast Silver Active voetspray wanneer je voeten zweten. Deze effectieve anti-transpirant spray zorgt voor 48 uur lange bescherming tegen geuren en zweet. De anti-transpirerende werking wordt veroorzaakt door antibacteriële zilverionen. Verder helpt de antibacteriële kracht van de Hansaplast Silver Active infecties op de voet te voorkomen.

Zweetvoeten
Gebruik Hansaplast Silver Active om je voeten droog te houden

Tip van de expert

“Dit is hoe de nieuwe en effectieve technologie werkt: Geur producerende bacteriën worden gezien als een van de belangrijkste oorzaken van lichaams- en vooral voetengeur. Hier komt de werking van Hansaplast Silver Active van pas. De geur ontstaat zodra vers zweet, dat in eerste instantie geurloos is, in aanraking komt met bacteriën.

"Om ruikende voeten te voorkomen, moet je van de bacteriën af zijn."

Silver Active voorkomt dat bacteriën een kans krijgen dankzij de zilvertechnologie. De antibacteriële zilverionen zijn effectief tegen bacteriën, zelfs in een kleine concentratie. Ze vernietigen het celmembranen van de bacteriën, tasten hun productie aan en beïnvloeden de genetische informatie van het DNA, waardoor het aantal bacteriën vermindert en ze zich niet vermenigvuldigen. Onaangename geuren worden dus voorkomen. De voetspray is huidvriendelijk, bevat geen alcohol en het dermatologisch is getest.
Zweetvoeten
Dr. Maike Kuhlmann, Research & Development, Beiersdorf AG
Zweetvoeten
Actief tegen bacteriën: zilverionen
Terug naar het begin

Oplossing

Probeer dit product eens:

Maak gebruik van de Hansaplast Silver Active voetspray voor droge en frisse voeten.

Hansaplast Silver Active 
Terug naar het begin

Preventie


Blijf droog en fris

De meeste gevallen van geurende zweetvoeten zijn gemakkelijk te voorkomen.

Hier zijn gemakkelijk te volgen tips:
  1. Houd je voeten schoon. Maak je voeten schoon in een voetbad met lauw water in plaats van ze snel te wassen onder de douche. Gebruik antibacteriële zeep of een voetbad met kruiden erin als je veel zweet (een normaal voetbad met douche gel is voldoende voor mensen die normaal zweten) - en droog je voeten goed af met een zachte handdoek. Vergeet de ruimte tussen de tenen niet!
  2. Doe één of twee keer per dag schone sokken aan. Draag sokken van natuurlijke stoffen, zoals katoen of wol, om je voeten de kans te geven kunnen ademen (zoek hi-techsokken met zilver ionen). Was ze op hoge temperatuur om hygiëne te behouden.


    Voor sneakers bestaan speciale sokken om zweet en geur te verminderen. Zodra sokken vochtig worden, zorg dan dat ze vervangen worden.
  3. Kies schoenen die goed passen en die niet te strak zitten. Trek af en toe andere schoenen aan. Voorkom ook dat je vochtige en zweterige schoenen aandoet als je schone voeten hebt.
    Dit helpt ook om blaren en likdoorns tegen te gaan.
  4. Gebruik dagelijks een anti-transparant voetspray, zoals Hansaplast Silver Active. Zo hoef je je geen zorgen te maken wanneer je je schoenen uittrekt.
Terug naar het begin

Houdt er rekening mee dat de bovenstaande tips en advies niet het medisch advies vervangen. Lees de gebruikersinstructies goed op de productverpakking. Raadpleeg een medisch specialist wanneer onze tips niet helpen of in het geval dat je verwacht een medische aandoening te hebben.

Zweetvoeten, wat te doen? | Hansaplast

Wil je je altijd goed voelen wanneer je je schoenen uittrekt? Dat kan. Niet langer onaangenaam ruikende zweetvoeten, maar het hele jaar door frisse voeten