Naarmate onze levens voller en drukker worden, willen we ook dingen sneller voor elkaar krijgen. Toch kunnen kleine verwondingen, zoals een klein snijwondje aan de vinger, of een kleine brandwond tijdens het koken, ons in de weg zitten en ons dwingen om even te vertragen en te verzorgen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je huid sneller en veiliger geneest om door te kunnen gaan met je leven? Wanneer we een wondje hebben, verwachten we vaak dat de wond snel zal genezen, zonder een spoor achter te laten. Wondgenezing is echter een complex proces en veel factoren kunnen interfereren, waardoor de wondgenezing wordt vertraagd. Lees meer over de verschillende tekenen van wondgenezing en hoe je wonden helpt om snel, veilig en met een verminderd risico op littekens te genezen.

De stadia van wondgenezing begrijpen

Wondgenezing is een complex proces dat kan worden onderverdeeld in 4 fasen ...

Bloedstolling: wanneer een wond is ontstaan, zorgt de bloedstolling voor een tijdelijke afsluiting van de wond.
Bloedstolling: wanneer een wond is ontstaan, zorgt de bloedstolling voor een tijdelijke afsluiting van de wond.
Wondvocht en een rood wordende huid.
Wondvocht en een rood wordende huid. Bloedvaten in en rond het wondgebied worden uitgestrekt en bloedcellen migreren naar het wondweefsel.
Nieuwe cellen worden gevormd en het beschadigde weefsel wordt vervangen door 'granulatieweefsel'.
Proliferatie en granulatie. Nieuwe cellen worden gevormd en het beschadigde weefsel wordt vervangen door 'granulatieweefsel'.
Epithelisatie en regeneratie: de nieuw gevormde bloedvaten zorgen voor voldoende zuurstof- en voedingsstoffentransport, het granulatieweefsel vult de wond.
Epithelisatie en regeneratie: de nieuw gevormde bloedvaten zorgen voor voldoende zuurstof- en voedingsstoffentransport, het granulatieweefsel vult de wond.
Deze fasen worden gevolgd door rijping, waarbij het littekenweefsel zicht vormt.
Terug naar het begin

Hoe kan je wondgenezing versnellen?

Reinig

Een schone en gereinigde wond is de eerste stap naar een optimale genezing. Reinig de wond van vuil, bacteriën en zichtbare deeltjes met de Hansaplast Wondspray om infecties te voorkomen.
Wondspray

Bescherm

De tweede stap is om de wond te beschermen tegen vuil en bacteriën om een ongestoorde genezing mogelijk te maken. Bedek de wond met een pleister, steriel wondverband of een kompres van Hansaplast.
Pleister voor Snelle wondgenezing

Genees

Studies hebben aangetoond dat cellen onder vochtige omstandigheden met een verhoogde snelheid zullen groeien, delen en migreren om het wondhelingsproces te optimaliseren. In een vochtige omgeving worden harde korstjes - die de vorming van nieuw weefsel remmen - voorkomen. Dit helpt het risico op littekens te verminderen, waardoor het esthetische resultaat verbetert.
Wondhelende zalf
Terug naar het begin

Hoe de Hansaplast Wondhelende Zalf natuurlijke wondgenezing ondersteunt

Om de wondgenezing te ondersteunen en te versnellen, brengt u de Hansaplast Wondhelende Zalf dagelijks aan tot de wond volledig is genezen en bedekt u deze met een Hansaplast pleister, steriel verband of kompres, indien nodig. De zalf vormt een beschermende barrière op de wond en creërt een ideale, vochtige helende omgeving die tot 2x snellere genezing bevordert en helpt bij het verminderen van littekens. In een klinisch onderzoek met een abrasief wondmodel is bewezen dat wonden behandeld met de Hansaplast Wondhelende Zalf sneller en met een betere cosmetische uitkomst genezen dan onbehandelde wonden.
Ondersteunt de genezing van wonden en beschadigde huid
Terug naar het begin

De voordelen van Hansaplast Snelle Wondgenezing pleisters

De Hansaplast Snelle Wondgenezing pleisters zijn gebaseerd op een geavanceerde technologie die optimale omstandigheden biedt voor vochtige wondgenezing en controle mogelijk maken van het vochtgehalte en de temperatuur van de wond. Ze zijn geschikt voor het bedekken van alle soorten kleinere wonden, zelfs na kleine operaties.
Pleister voor Snelle wondgenezing
Terug naar het begin

Raadpleeg altijd een arts als de wond diep is, hevig bloedt of tekenen vertoont van een infectie zoals roodheid, zwelling of warmte.
Houd er rekening mee dat, hoewel deze met grote zorg zijn samengesteld, de tips en adviezen op deze website geenszins in de plaats komen van medisch advies en behandeling. Als u een gezondheidsprobleem heeft of vermoedt, raadpleeg dan een arts en volg medisch advies, ongeacht wat u op deze website hebt geleerd.
Lees en volg de instructies of folders van onze producten altijd zorgvuldig voor gebruik. Neem voor meer informatie over onze producten contact met ons op.

Wondgenezing - Tips voor snel en veilig genezen | Hansaplast

Wondgenezing: kleine wonden zijn bijna onvermijdelijk in het dagelijks leven. We laten je zien hoe wonden kunnen worden genezen zonder littekens.