Image

Wondreiniging

2 min. leestijd
Toon meer

Een wond opgelopen? Help je lichaam herstellen met onze producten voor wondreiniging. Bekijk het assortiment van Hansaplast online.

Een snijwond, een schaafwond of een brandwond, we maken het allemaal wel eens mee. Een wond is een letterlijke inbreuk op de integriteit van je lichaam. Je natuurlijke beschermende laag, je huid, ligt open en daardoor ben je niet alleen gekwetst, maar ook kwetsbaar voor vuil en micro-organismen. Je kunt een infectie oplopen die zich uitbreidt naar diepere huidlagen en de rest van je lichaam. Hoewel het afweersysteem van je lichaam meestal voldoende is om infecties het hoofd te bieden, is het verstandig om je wond te reinigen en je immuunsysteem veel werk uit handen te nemen. Hansaplast heeft effectieve middelen voor wondontsmetting en de daaropvolgende wondgenezing. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar je kunt de gevolgen met onze producten binnen de perken houden.

Wond ontsmetten

Is het nodig om een snijwond of schaafwond te ontsmetten? Als je dit niet doet, loop je risico's. Wanneer je wond vervuild is en een beginnende infectie de kop opsteekt, verloopt het genezingsproces langzamer en kunnen complicaties optreden. Door je wond te reinigen voordat je hem verder behandelt, geef je je lichaam een voorsprong. Wanneer je last hebt van een operatiewond of chronische verwondingen, is regelmatige reiniging beslist aan te raden. Van een ontsmettingsmiddel voor je wond mag je verwachten dat het vrijwel pijnloos werkt en je eigen cellen intact houdt.

Ontsmettingsmiddel voor wonden

Als je een snijwond of scheurwond hebt, gebruik je een middel voor wondontsmetting om met name de randen van de wond vrij van vuil en micro-organismen te houden. Zo kan je lichaam de wond snel sluiten en is de kans op littekenvorming het kleinst. Heb je een schaafwond, dan is het wondoppervlak veel groter. Er is een grotere kans dat vuil en bacteriën zich in de wond gaan nestelen. Wil je een schaafwond ontsmetten en heb je geen ontsmettingsmiddel bij de hand, gebruik dan water en een niet-agressieve zeep om het zichtbare vuil te verwijderen. De wondspray van Hansaplast is een zeer effectief ontsmettingsmiddel voor zowel snijwonden, lichte brandwonden als schaafwonden. Het is huidvriendelijk en werkt pijnloos. Het heeft nog een ander voordeel, zeker in vergelijking met middelen als jodium. Het is kleurloos en laat dus geen vlekken op je kleding achter.

Bestel wondreiniging producten online!

Weet je al welk ontsmettingsmiddel voor je wond je nodig hebt? Wees dan verstandig en kijk ook naar onze producten voor droge en/of vochtige wondgenezing. Neem de tijd om voor jezelf en je gezin een EHBO-assortiment aan te leggen, zowel voor thuis als onderweg. Je kunt alles wat je nodig hebt om genezing te bevorderen online bestellen bij Hansaplast. Kijk ook zeker naar onze overige producten. Hansaplast levert al 125 jaar topkwaliteit op het gebied van voetverzorging, en bandagemiddelen voor sporters. Koop de producten bij de drogist en online.

Verwante artikelen