Eilandpleisters: de oplossing voor grotere wonden

Voor elke wondje is er wel de juiste pleister. Ook wanneer het om een grotere wond gaat, kun je er een wondpleister op plakken. Het gaat dan om de zogenaamde eilandpleisters in maten die extra groot zijn en daarom ook wel XL of XXL-pleisters worden genoemd. Dit soort pleisters zijn lang en breed en ideaal om een grotere huidbeschadiging af te dekken. Denk bijvoorbeeld aan een wond als gevolg van een kleine operatie. Of misschien ben je gevallen en heb je een grote schaafwond? Ook een lange snee vraagt om een extra grote pleister. Het voordeel van het grote formaat is dat er ook een groot wondkussen is. Hierdoor zijn ook grotere wonden volledig beschermd en loop je niet het risico dat de plakrand zich te dicht bij de huidbeschadiging bevindt. Dit zorgt voor meer comfort wanneer je de pleister weer verwijderd.

Terug naar het begin

Eilandpleisters in maten: van groot tot extra groot

Niet iedere grote wond is hetzelfde. Daarom heeft Hansaplast eilandpleisters in verschillende maten. Zo kun je kiezen voor XL-pleisters. Deze hebben een wondkussen van 3 bij 4 centimeter. Inclusief de plakrand heeft deze eilandpleister afmetingen van 6 bij 7 centimeter. Dit formaat is prima geschikt om bijvoorbeeld een schaafwond op de knie af te plakken. Voor een grote schaafwond of kleine operatiewond is de XXL-variant het meest geschikt. Het wondkussen van deze pleister is 4 bij 6 centimeter groot. Met de plakrand erbij heeft deze eilandpleister afmetingen van 8 bij 10 centimeter.

Terug naar het begin

Eilandpleister waterdicht en antibacterieel

Behalve in de keuze uit verschillende grote eilandpleisters kun je ook kiezen uit voor exemplaren met een specialiteit. Heb je een gevoelige huid? Dan is het een goed idee om een Sensitve XL-pleister over je wond te plakken. Deze is namelijk extra huidvriendelijk, waardoor je ook bij een gevoelige huid de pleister pijnloos kan verwijderen. Is er vuil in de schaafwond of snijwond gekomen? Dan kun je het beste voor de zekerheid grote eilandpleisters met antibacterieel zilver nemen. In het wondkussen zitten zilverionen die continue een dosis zilver op de wond vrijlaten. Van zilver is klinisch bewezen dat het schadelijke bacteriën remt. Hierdoor wordt het risico op een infectie vermindert. Ook een bevorderende werking op de genezing van grote wonden is een eilandpleister die waterdicht is. Deze kun je bij Hansaplast ook met antibacterieel zilver kopen.

Terug naar het begin

Bestel extra grote blarenpleisters online!

Om aan hoogwaardige XL- of XXL-pleisters te komen, hoef je de deur niet uit. Je bestelt ze gewoon eenvoudig via de website van Hansaplast. Bovendien heb je online meteen een handig overzicht van het complete aanbod. Je zult zien dat er voor iedere situatie de juiste pleisters zijn. Shop dus ook meteen voor andere soorten pleisters, zodat je bij ieder wondje direct de juiste oplossing hebt.

Terug naar het begin

Eilandpleisters - Pleisters voor grote wonden| Hansaplast

Eilandpleisters zijn de oplossing bij grote wonden. Hansaplast heeft ze in diverse soorten en maten. Ontdek het aanbod snel op onze website!