Image

Wondverzorging

2 min. leestijd
Toon meer

Geef infecties geen kans met de juiste wondverzorging. Hansaplast heeft effectieve producten om wonden te behandelen. Ontdek snel het assortiment!

Wondverzorging: geef infecties geen kans

Wonden kunnen op allerlei manieren ontstaan. Een ongelukje in de keuken tijdens het snijden van groenten is zo gebeurd. Ook tuinieren zorgt al gauw voor schrammen. Verder is klussen een activiteit die regelmatig een schaaf- of snijwond oplevert. Hoe het wondje ook is ontstaan het is het beste om het direct te behandelen. Wondjes, hoe klein ook, verdienen de nodige aandacht om de kans op infectie zo klein mogelijk te maken.  Wordt een snee of schaafwond verwaarloost, dan kan het wondje gaan ontsteken en voor pijn en een gele wond zorgen. Ook brandwonden kunnen erg pijnlijk zijn, lees ons artikel over brandwonden behandelen om zo de wond zo snel mogelijk te genezen. Wanneer je echter de juiste wondbehandeling toepast, dan kan een wondje snel en mooi genezen.

Wondbehandeling: zo doe je het goed

Op een goede manier wonden verzorgen begint met reinigen en ontsmetten. Daarna dient de beschadigde plek beschermt te worden. Om te zorgen dat er in het wondje geen vuil en bijbehorende bacteriën komen, zijn er allerlei producten om de beschadigde huid te bedekken. Met een passende pleister word je snee- of schaafwond niet lastiggevallen door bacteriën en kan het rustig genezen. Wonden behandelen bestaat dus uit drie stappen: reinigen, desinfecteren en beschermen. Volg je deze op? Dan ben je vast snel van je wondje af.

Wonden verzorgen met Hansaplast

Hansaplast is gespecialiseerd in producten voor het behandelen van wonden. Zo kun je je wondje eenvoudig desinfecteren met Hansaplast Wondspray. Deze spray beschermt je doeltreffend tegen infecties en doet geen pijn. Iets wat een groot voordeel is wanneer kinderen een wondje oplopen. Verder vind je bij Hansaplast allerlei soorten pleisters. Ze zijn er bijvoorbeeld in verschillende vormen, waaronder handige vingerpleisters of ronde pleisters. Ook zijn er extra grote XL-pleisters voor als je een grote wond hebt opgelopen. Verder kan je onder andere kiezen voor , antibacterieel en pleisters voor een gevoelige huid. Wil je geen pleister? Dan kun je met een pleisterspray je wondje op onzichtbare wijze beschermen. Voor een extra snelle wondgenezing is het ook mogelijk om vochtige wondgenezing, zoals een wondhelende zalf, te gebruiken. Deze zorgt niet alleen voor een voorspoedigere heling van de huid, maar helpt ook om littekens te verminderen.

Bestel wondbehandeling producten online!

Wanneer je een wondje of wond oploopt dan is het dus belangrijk om snel te kunnen handelen. Je beschadigde huid moet immers zo snel mogelijk gereinigd, gedesinfecteerd en beschermd worden. Zorg daarom dat je de juiste producten van Hansaplast in huis hebt. Via onze onlineshop kun je met een paar klikken alles voor een voorspoedige wondgenezing bestellen. Bovendien zijn er handige sets met pleisters beschikbaar, zoals een 'Keuken Kit' en 'Hand Pack'. Neem ook eens een kijkje bij de trendy gekleurde pleisters voor volwassenen of de vrolijke kinderpleisters.

Verwante artikelen